GÜRKAN BERAAT ETTİ

Edirne Belediyesi eski başkanı Recep Gürkan’ın 47 yıla kadar hapisle yargılandığı davada karar belli oldu.

GÜRKAN BERAAT ETTİ

Edirne Belediyesi eski başkanı Recep Gürkan’ın 47 yıla kadar hapisle yargılandığı davada karar belli oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Mayıs 2024 Cuma 00:00
GÜRKAN BERAAT ETTİ

Bulgaristan’nın Svilengrad kentinde Gazeteci Şükrü Benli’nin kaçırılarak işkence edilmesiyle ilgili Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada eski belediye başkanı Recep Gürkan azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanıyordu. Gürkan karar duruşmanda tüm suçlamalardan beraat etti.

Toplam 7 sanıklı davada S. Y., M. T., Ş. G., O. K. ve S. A., Benli’ye işkence yaptıkları iddiasıyla “nitelikli yağma”, “nitelikli cinsel saldırı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla 47 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyordu.

Gürkan ise davada azmettirici olduğu iddiasıyla hakkında yine 47 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Benli ise Gürkan’a, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Gürkan’ın bir barda çekilen görüntüleriyle şantaj yaptığı gerekçesiyle yargılanıyordu.

Son duruşmada Gürkan, tüm suçlardan beraat ederken; güvence bedeli olarak alınan 75 bin TL’nin de iade edilmesine ve bu yönde verilen adli kontrol kararının kaldırılmasına mahkeme heyeti tarafından karar verildi.

12 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

S. Y., M. T., Ş. G., O. K. ve S. A. ise Gürkan gibi yağma suçundan beraat ederken; nitelikli cinsel saldırı eyleminin eziyet suçu oluşturduğu kabul edilerek eziyet suçundan 4 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 8 yıl olmak üzere ayrı ayrı toplam 12’şer yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

BENLİ, CEZA ALDI

Gürkan’ın şikayeti üzerine aynı davada şantaj yaptığı gerekçesiyle yargılanan Benli ise bir yıl 3 ay hapis ve 120 TL para cezasına çarptırıldı.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.