HATALI SÜRÜCÜLERİ ÇOCUKLAR UYARACAK

Kurban Bayramı’nda trafik kazalarının önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca 81 ilde başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında çocuklara kırmızı renkli düdük, tişört ve broşür dağıtıldı.

HATALI SÜRÜCÜLERİ ÇOCUKLAR UYARACAK

Kurban Bayramı’nda trafik kazalarının önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca 81 ilde başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında çocuklara kırmızı renkli düdük, tişört ve broşür dağıtıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ağustos 2018 Cuma 08:31
HATALI SÜRÜCÜLERİ ÇOCUKLAR UYARACAK

Kurban Bayramı’nda trafik kazalarının önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında Edirne Polis Bahçesi’nde çocuklara bilgilendirici videolar izletildi. Ardından Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt tarafından çocuklara kırmızı renkli düdük, tişört ve broşür dağıtıldı.

“7 AYLIK DÖNEMDE 1279 İNSANIMIZI KAYBETTİK”

Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesinin trafik kazaları olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, “2017 ve 2018 yılları karşılaştırıldığında belli bir düşüş sağlanmakla birlikte 2018 yılında 7 aylık dönemde toplam ülkemizde bin civarında ölümlü ve yaralamalı trafik kazası var. Bu kazalarda maalesef 1279 insanımızı kaybettik. Çok yüksek bir oran bu. Bu kazalar incelendiği zaman aşırı hız, trafik kurallarına uymama, yorgunluk gibi sürücüden kaynaklı belirgin hatalar var. Yollarımız, alt yapımız Türkiye’de şu anda dünya ortalamasının üzerine çıkmış durumdadır. Dolayısıyla alt yapıdan kaynaklı bir eksikliğimiz olduğunu düşünmüyorum. Daha çok sürücüye bağlı hatalarımız var.

“BU BAYRAM BEN DE TRAFİK POLİSİYİM”

Her aracın başına trafik polisi koyamayacakları ve trafik kazalarını azaltmak için “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi başlatıldığını belirten Ali Kemal Kurt, Bu kapsamda çocuklarımızın bize destek olmalarını rica edeceğiz. Burada amacımız araçlarda seyahat eden aileleri çocuklarla birlikte bilinçlendirmek. Çocuklarımıza şapkalar, tişörtler ve en önemlisi kırmızı düdük dağıtacağız. Kırmızı renk trafikte tehlike işaretidir. Bundan dolayı kırmızı düdük seçildi. Çocuklarımızdan da seyahat ederken araç kullanan kişilerin aşırı hız yapmaları durumunda düdük çalmalarını rica ediyoruz. Baba ve anne de düdük sesini duyunca ben hata yapıyorum deyip kendisine çeki düzen verecek. Çünkü kimse ailesini, en sevdiği varlığı çocuklarını tehlikeye atmak istemez. Bunun yanında sadece ön koltuklarda değil artık arka koltuklarda da emniyet kemeri takma zorunluluğu var.” Diye konuştu.

CEP TELEFONU KULLANIMINA DİKKAT!

Araç kullanırken cep telefonu kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğunu da değinen Ali Kemal Kurt, “Sizin 1 saniyelik cep telefonu kullanmanız, dikkatinizin dağılması sizin gittiğiniz yere göre 70-80 metre bir yoldan çıkmanıza sebep olabilir. Bu nedenle araç kullanırken, araç kullanan kişi cep telefonu kullanmaya, aşırı hız yapmaya kalkarsa, emniyet kemeri takmıyor ise veya yorgunsa çocuklarımızın bir kırmızı düdük sesiyle bunları uyarmasını bekliyoruz. İnşallah bu tedbirlerle bayramı bayram tadında kutlamayı diliyoruz.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.