"İŞİNİ YAPMAYAN GİDECEK"

Seçimlerden sonra ilk kez basın emekçileriyle sabah kahvaltısında bir araya gelen Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, seçildikten sonra yaptıkları ve bundan sonraki projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"İŞİNİ YAPMAYAN GİDECEK"

Seçimlerden sonra ilk kez basın emekçileriyle sabah kahvaltısında bir araya gelen Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, seçildikten sonra yaptıkları ve bundan sonraki projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Mayıs 2024 Çarşamba 00:00
"İŞİNİ YAPMAYAN GİDECEK"

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Başkan Yardımcıları Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve Hakan İşcan ile birlikte sosyal tesislerde basın çalışanları ile sabah kahvaltısı yaptı. Belediyede memurlarla birlikte  toplam 2 bin 100 kişinin çalıştığını ifade eden başkan, ekibiyle birlikte uyum içinde çalıştıklarını, Edirne'nin problemlerini çözmek için her türlü çalışmaya yaptıklarını söyledi.

“İŞİNİ YAPMAYAN GİDECEK"

Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana belediyeye herhangi bir personel alınmadığını belirten Belediye Başkanı Gencan Akın, işini yapmayanla yollarını ayıracaklarını bildirdi. Gencan Akın, şöyle dedi:

“Göreve geldiğim ilk andan beri şunu söyledim; işimizi düzgün, iyi yaptığımız takdirde yolumuza devam edeceğiz. Dolayısıyla şu anda ekibimizde bir eksiklik yok. Sahada görünen arkadaşlarımız var ama görünmeyen arkadaşlarımız da kendi alanları içerisinde çok kıymetli işler yapıyorlar. Bu alanda şu anda bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyoruz. Ama işini iyi yapmayan, bu süreç içinde istediğimiz performansı sergilemeyenlerle de yollarımızı ayıracağız. Bizim için önemli olan kişinin kimliği, adı, sıfatı değil; işini ne kadar iyi yapıp yapmadığıdır. Bu bir süreç. Herkes bu süreç içerisinde ne kadar iyi çalışma performansı sergilerse yolumuza devam edeceğiz. Ama işimizi iyi yapmadığımız, vatandaşı memnun edemediğimiz takdirde de değişikliklerimiz olacak".

“BELEDİYE BÜTÇESİ PARLAK DEĞİL"

Belediyenin ekonomik durumuyla ilgili bilgilerde veren Belediye Başkanı Gencan Akın, gayrimenkul satarak gelir elde etmeyi planladıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Aynı zamanda kendi içimizdeki kaynaklarımızı da doğru kullanıyoruz. Personel çıkarma konusunda hep şunu söylüyorum; burada işini iyi yapanla devam ama işini yapmayan ya da bu konuda direnç gösterenlerle de devam etmeyeceğiz. Ben adil olmaya çalışıyorum. Herkesin ikinci bir şansı hak ettiğini düşünüyorum. Bu süreç gözlemleme, kimin işini iyi yapıp yapmadığı konusunda yol ayrımına gideceğiz. Personel çıkarmaktan ziyade, personelimizi etkili, yeni alanlar yaratarak nerede daha doğru kullanırıza daha çok önem veriyoruz. Çok parlak bir bütçe ile karşı karşıya değiliz. Belki bu Türkiye’deki bütün belediyelerde böyledir. En azından sürdürülebilir bir bütçeye sahibiz. Bu konuda her zaman vatandaşı öncelikleyeceğiz. Gerçekten çalışanlarımızı mağdur etmemeyi öncelikleyeceğiz. Ama buradaki tek kıstasımız, işin iyi yapılıp yapılmadığıdır"

ÇALIŞAN SAYISI 2 BİN 100 KİŞİ

Personel sayısında fazlalık olduğunu, şu ana kadar kimseyi işten çıkarmadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Gencan Akın “ama bunu, süreci doğru yöneterek, doğru kişileri doğru yerlerde çalıştırarak bir düzene koyacağız. Çıkarılan personel olmadı. Personel AŞ’de şu anda bin 444 tane personelimiz var. Ocak ayından itibaren de 153 kişi alınmış. Bunun yanı sıra güvenlik soruşturmasında olan, bekleyen talepler var. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren onlarla ilgili herhangi bir alım yapmadık. Memurlarımızla beraber 2 bin 100 çalışanımız var” diye konuştu.

ETUS İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ

Toplantıda, soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, ETUS'la ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını kaydederken, vatandaşlara bazen kötü davranıldığı konusunda bize de duyumlar geldi. Bu konuda toplandık ve neler yapabileceklerim konusunda kararlar aldık. ETUS şoförlerine 1 aylık eğitim çalışması vereceğiz. ETUS bizim kontrolümüz altında hizmet etmeye devam edecek" dedi.

25 KASIM STADININ YIKILMA KARARI

25 Kasım Stadyumu'nun yıkılarak yerine Kent Meydanı yapılması projesiyle ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Gencan Akın, bu işi desteklediklerini, bu alanın düzenlenmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Gencan Akın, Kent Meydanı'nın Edirne'nin ihtiyaçlarından biri olduğunu, çok güzel bir düzenleme yapmak istediklerini kaydetti.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.