KARAAĞAÇ  BİBERİNİN HASADI SÜRÜYOR

Edirne ile özdeşleşen tava ciğerin yanında garnütör olarak verilen ve sadece Karaağaç Mahallesi'nde yetiştirilen acı biberin hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Tava ciğerin yanında olmazsa olmazların başında gelen biber, kurutulduktan sonra sofralara geliyor.

KARAAĞAÇ  BİBERİNİN HASADI SÜRÜYOR

Edirne ile özdeşleşen tava ciğerin yanında garnütör olarak verilen ve sadece Karaağaç Mahallesi'nde yetiştirilen acı biberin hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Tava ciğerin yanında olmazsa olmazların başında gelen biber, kurutulduktan sonra sofralara geliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Eylül 2024 Pazar 00:00
KARAAĞAÇ  BİBERİNİN HASADI SÜRÜYOR

Edirne'nin önemli markalarından biri olan acı biberin yetiştirildiği Karaağaç Mahallesi'nde bir süre önce başlayan hasat çalışmaları devam ediyor. Karaağaç'da binbir zahmetle yetiştirilen acı biberin hasat edilmesi çalışmalarının Ekim ayı ortalarına kadar devam etmesi beklenirken, büyük bir emek ve zahmetle toplanan biberler ipe dizildikten sonra güneşe bırakılarak kurutulması sağlanıyor.

Mevsimlik tarım işçilerinin de özverili çalışmaları sonucu toplanan biberler kurutuldukan sonra sofraya hazır hale geliyor. Biberler, Edirne'nin tava ciğerini yapan restoranlarda acı severlerle buluşuyor ve özellikle il dışından gelen turistler tarafından da büyük ilgi görüyor.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.