Arıcılık sektörünün önde gelen isimlerinden Soner Güner ve Yasin Köycü’nün konuşmacı olarak katıldığı seminerde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Taha Eğri yer aldı.
Seminerde “Temel Arıcılık” başlığı altında arıcılık sektörüne yeni girmiş arıcı adaylarının neler yapması gerektiği, Bal, Polen ve Propolis üretme yöntemleri, Ülkemizde bulunan arı ırkları ve özellikleri ile arı sokmasına karşı alınabilecek önlemler ve sonrası için yapılması gerekenler anlatıldı. “Arı Hastalıkları” başlığı altında ise hastalıklar ile doğal mücadele yöntemleri, Varooa ve Nosema Hastalıkları için yapılması gerekenler ile arı için yararlı bakteriler hakkında bilgiler verildi.
Seminerin sonunda gerçekleştirilen soru-cevap kısmının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Taha Eğri konuşmacılara hediyelerini takdim etmesi ile birlikte seminer sona erdi.
“Gıda Odaklı Eğitimler” kapsamında hem teorik hem de uygulamalı olarak düzenlenecek eğitim programları 2023 yılı boyunca devam edecek.
Gıda odaklı faaliyet gösteren firma personellerine yönelik 20 Mart 2023 Pazartesi “Markalaşma ve Marka Yönetimi Eğitimi” ve 27 Mart 2023 Pazartesi “Dijital Pazarlama Eğitimi” düzenlenecek.
Haber Merkezi
