‘KORONA’YA SIKI DENETİM

Edirne Sağlık İl Müdürlüğü personeli Kırkpınar Sahası girişinde Korona Virüse karşı önlem olarak ateş ölçümü yaparken, bir ekip de günde iki defa tüm sahayı dezenfekte ediyor.

‘KORONA’YA SIKI DENETİM

Edirne Sağlık İl Müdürlüğü personeli Kırkpınar Sahası girişinde Korona Virüse karşı önlem olarak ateş ölçümü yaparken, bir ekip de günde iki defa tüm sahayı dezenfekte ediyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Temmuz 2021 Cumartesi 06:18
‘KORONA’YA SIKI DENETİM

Edirne'de, koronavirüs salgını nedeniyle verilen 1 yıllık aranın ardından bu yıl 660'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, güreşçilerin ter döktüğü Er Meydanı 3 gün boyunca sabah ve akşam dezenfekte ediliyor.

Bu yıl 660’ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Korona Virüse karşı da en üst seviyede önlemler alındı. Edirne Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Kırkpınar Sahası girişine kurulan çadırda hizmet veren Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, Kırkpınar sahasına giren herkesin ateşini ölçerek, hes kodlarını kontrol ediyor.

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada, pandemi kuralları gereği bir Kırkpınar alanına girişlerde takım önlemler aldıklarını hatırlattı.

Sahaya girişlerdeki ilk noktaya kontrol noktası koyulduğunun altını çizen Uzm. Dr. Yıldırım, “Ateş ölçüyoruz, termal ve manuel kameralarla. Gelen kişilerin HES Kodu sorgulamasını yapıyoruz. HES Kodu riskli kişileri tespit edip buradan geçirmeyerek içeride karantina uygulamasına tabi tutuyoruz” dedi.

GÜNDE İKİ DEFA DEZENFEKTE EDİLİYOR

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Er Meydanında da müsabalardan önce ve sonra olmak üzere günde iki defa sahanın tamamının dezenfekte edildiğini bildirerek, “Gelen güreşçilerimizin PCR Testlerini yapıyoruz. Yanlarında PCR Testi olmayanları Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde PCR Testine tabii tutuyoruz. Test sonucu negatif olmayan sahaya çıkamıyor. Ekiplerimiz hem saha içinde hem saha dışında 112, hastane ve UMKE ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Tüm uzmanlarımız olabilecek bütün kazalara karşı hazır durumda beklemekte. Burada yoğun bir şekilde tüm sağlık tedbirlerini elimizden geldiğinde uygulayarak misafirlerimizi korumaya çalışıyoruz.” dedi.

SAHADA 100’ÜN ÜZERİNDE SAĞLIKÇI GÖREVLİ

Uzm. Dr. Yıldırım, sahada 100’ün üzerinde sağlıkçının görev yaptığını da hatırlatarak, “Yüzün üzerinde sahada aktif olarak görev yapan personelimiz var. 7 tane 112 ekibimiz var. Yine güreş öncesi güreşçilerin sağlık muayenelerini yapıyoruz. Uygun olmayanları güreş alanına almıyoruz. Hastanelerimizde, hastaneye gelecek sakatlıklara karşı tüm uzman hekimlerimiz ve ekiplerimiz hazır olarak bekletiliyor. 100’ün üzerinde personelle sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Her tribünde de 2’şer tane sağlık personelimiz bulunuyor. Kovid tedbirleri kapsamında bütün önlemler alındı” şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.