KUR’AN KURSUNA YOĞUN İLGİ

Pazartesi günü itibariyle Edirne genelinde başlayan Yaz Kur’an Kursları ile ilgili dün Mevlana Camii’nde program düzenlendi. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm burada yaptığı açıklamada, “Başvuru sayılarımız geçen yıla göre çok daha iyi durumda. Edirne genelinde 4 bin civarında bir başvuru var ve daha da artacağını düşünüyoruz.” dedi.

KUR’AN KURSUNA YOĞUN İLGİ

Pazartesi günü itibariyle Edirne genelinde başlayan Yaz Kur’an Kursları ile ilgili dün Mevlana Camii’nde program düzenlendi. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm burada yaptığı açıklamada, “Başvuru sayılarımız geçen yıla göre çok daha iyi durumda. Edirne genelinde 4 bin civarında bir başvuru var ve daha da artacağını düşünüyoruz.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Haziran 2019 Perşembe 08:55
KUR’AN KURSUNA YOĞUN İLGİ

Mevlana Camii’nde düzenlenen programda Edirne İl Müftlüğü tarafından düzenlenen Hafızlık Kursu ile şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Burada bir açıklama yapan Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, kurslara katılan öğrencilerin akademik başarılarının da arttığını belirtti.

“KURSLARA KATILAN ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARI ARTTI”

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm burada yaptığı açıklamada, “Yaz Kur’an Kurslarımız pazartesi günü itibariyle başladı. 2 ay devam edecek. Geçen yıl Edirne’de Yaz Kur’an Kurslarına katılımda 400 civarında bir katılım olmuştu. Bu sene daha da fala bir katılım bekliyoruz. Geçen yıl devamlılıkta da iyi bir seviyeye ulaşmıştık. Bizim Kur’an Kurslarımızda ve Hafızlık Kurslarımızda standart yükselmeye başladı. Kur’an Kurslarına ve Hafızlık Kurslarına katılan öğrencilerin akademik başarılarında da önemli bir yükselme gördük.  Bu kurslara katılanlar daha disiplinli çalışma yaşıyorlar ve bunu hayatlarıyla da özdeşleştirip günlük hayatlarındaki disiplini öğrenmiş oluyorlar. Bu vesileyle Kur’an Kurslarımıza ilgi gün geçtikçe artıyor. Edirne’mizde çok şükür bu sene özellikle yatılı kurslarımızda onur öğrencilerimizin, iftiharlık öğrencilerimizin sayısı oldukça yüksek. Öğrencilerimiz disiplinli çalıştıkları için hem hafızlıklarını tamamlıyorlar hem de akademik başarıları fevkalade güzelleşiyor. Çoğu takdirname alıyor. Heves ve istekle çalışıyorlar. İdealleri de çok güzel. Onlardan çok ümitliyiz. Hem aileleri çok memnun, hem kendileri çok mutlu, hem de Kur’an’la ve dini bilgilerle buluşmanın da heyecanını yaşıyorlar. Yaz döneminde Kur’an Kurslarımızla camilerimiz cıvıl cıvıl oluyor. Bu çalışmalar sonrasında okullara da yansıyor.” ifadelerini kullandı.

“KUR’AN’LA BULUŞAN ÖĞRENCİLER DAHA ÇOK KİTAP OKUYOR”

Öğrencilerin yaz tatillerini verilen kurslarda değerlendirmesinin çok önemi olduğunu söyleyen Üzüm, “Bu vesileyle öğrencilerin hem eğlenceli hem de sevgi eksenli bir ortamda camilerle buluşmasının ve yaz tatilini böylece çok iyi değerlendirmesinin önemini özellikle paylaşmak istiyorum. Çocuklarımızı mutlaka camilerimize gönderelim. Kışın kurslarımıza gönderelim. Bütün aileleri kurslarımıza davet ediyoruz. Şu anda kurslarımız doldu. Ama yeni imkanlar bulacağız. Talep arttıkça biz imkanlarımızı büyüteceğiz. Bizim bu disiplinli çalışmalarımızın öğrenciye kazandırdığı önemli bir şey de, Kur’an’la buluşması ve kitapla buluşması. Kur’an’la buluşan öğrenciler daha çok kitap okuyor. Öğrencilerimiz de kitap okumayı alışkanlık haline getiriyorlar ve böylece takdirlik öğrenciler çıkıyor. Bu konuda çok mutluyuz. Başvuru sayılarımız geçen yıla göre çok daha iyi durumda. Edirne genelinde 4 bin civarında bir başvuru var ve daha da artacağını düşünüyoruz.” dedi. 

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.