Edirne Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz hafta yaptığı meclis toplantısında Lokantaların yeni tarifelerini belirledi.
ETSO’nun lokantacılara verdiği fiyat tarifesine göre, mercimek çorbası 50 lira olurken, tavuksuyu ve işkembe çorbası 60 lira olarak belirlendi. Kelle Paça ve Tuzlama ise 80 lira oldu. Izgaralar ise el yakıyor. 3 kalem pirzola 230 lira olurken, 120 gram şiş 210, 120 gram bonfile 260, 180 gram karışık 340 lira oldu.
250 gram kuzu çevirme ise 250 liradan satılacak. Bütün piliç kızartması ise 120 lira olarak belirlendi.
Lokantaların vazgeçilmezi tas kebabının porsiyonu ise 100 lira oldu.
BİR KURU BİR PİLAV 105 LİRA
Yeni fiyat listesine göre, bir porsiyon kuru fasulye, nohut 55 lira olurken, pilavın porsiyonu ise 50 lira olarak belirlendi. Ve bu fiyatlar da lokantada yiyebileceğiniz en ucuz yiyecekler oldu.
DOMATES-SALATALIK-BİBER SÖĞÜŞ 68 LİRA
Lokantacıların aldığı fiyat tarifesinde salata ve mezelerde de fiyatlar güncellendi. 200 gram domates, biber, salatalık, maydanoz ve limon sövüş fiyatı 68 lira oldu. Mevsim salatası ise 60 lira. 100 gram kaşar peyniri 60 lira olarak tarife alırken, 100 inek peyniri de 65 liradan satılacak. Yani bir kilo peynir 650 lira olarak fiyatlanmış olacak.
Gözde Kabasakal
