“LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ KAYBETTİK”

Edirne Eğitim-Sen Şubesi’ni ziyaret eden Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, eğitimde birçok sorun yaşandığını vurgulayarak, “Hayata dair, eğitime dair bu kuşatmanın yaşandığı noktada biz kamusal eğitimi de, öğrencilerimiz açısından laik ve bilimsel eğitimi de kaybetmiş durumdayız.” ifadelerini kullandı.

“LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ KAYBETTİK”

Edirne Eğitim-Sen Şubesi’ni ziyaret eden Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, eğitimde birçok sorun yaşandığını vurgulayarak, “Hayata dair, eğitime dair bu kuşatmanın yaşandığı noktada biz kamusal eğitimi de, öğrencilerimiz açısından laik ve bilimsel eğitimi de kaybetmiş durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ekim 2019 Perşembe 06:34
“LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ KAYBETTİK”

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere dün Edirne’deydi. Eğitim-Sen Edirne Şubesi’ni de ziyaret eden Genel Başkan Aydoğan, şube binasında basın toplantısı düzenledi. Aydoğan 23 Kasım’da Ankara’da düzenleyecekleri mitingle, eğitimde yaşanan tüm sorunları gündeme getireceklerini belirterek; destek olmak isteyen herkesi 23 Kasım’da Ankara’ya davet etti.

“SES OLMAK İÇİN 23 KASIM’DA ANKARA’YA ÇAĞIRIYORUZ”

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Edirne Şubesi’ni ziyaretinde yapmış olduğu basın toplantısında, “Eğitim ve bilim emekçilerimizin, öğrencilerimizin sorunlarının arttığı günlerden geçiyoruz. Eşit, laik ve demokratik bir Cumhuriyet'i kazanma mücadelemize çağrımızı da yinelemek istiyoruz. Çağrımız; hem memlekete dair hayallerimiz, hem eğitim ve bilim emekçilerinin hakları, öğrencilerimizin eğitim hakkı için birlikte ses çıkarmanın çağrısıdır. Merkez Yürütme Kurulundan arkadaşlarımız memleketin her yerinde geziyorlar. Geleceğimize bugünümüze dair hayalleri, umudu olan ve öğrencilerimizin eğitim hakkı ve ülkemizin eğitim anlamındaki tüm umutlarını hayata geçirmek için herkesi birlikte ses olmak için 23 Kasım'da Ankara'ya çağırıyoruz. Biz inanıyoruz ki; birlikte ses olduğumuzda birbirimizin elinden tuttuğumuzda biz tekrar başarabiliriz. Eğitim ve bilim emekçilerinin haklarını, öğrencilerimiz için kamusal laik, bilimsel eğitimi tekrar kazanabiliriz. Bu davet bu çağrı bizim. Bu topraklarda güçlü bir mücadeleyi hayata geçirdiğimizde hep kazandık. Milyonu aşan bir gücüz. Tekrar birlikte başarabiliriz. 23 Kasım'da Ankara'dayız.” dedi.

“ATAMASI YAPILMAYAN 700 BİN ARKADAŞIMIZIN SORUNLARI SÜRÜYOR”

Genel Başkan Aydoğan, eğitim ve bilim emekçilerinin çok ciddi ekonomik kayıplarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Eğitim ve bilim emekçileri çok ciddi ekonomik kayıplarla karşı karşıyalar. Bir gecede çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile güvencesiz çalışma temel sorunumuz haline getirildi. Eğitimcilerin mazerete dayalı tayin ve tüm hakları elinden alınmış durumda. 700 bini aşkın ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarımızın sorunları sürüyor. 17 yıl boyunca 20 bine yakın köy okulunun kapatıldığı, 100 binlerce öğrencimizin taşımalı eğitime mahkum edildiği, 1,5 milyonu aşkın öğrencimizin örgün eğitimin dışına çıktığı bir gerçekliği yaşadığımız bugünlerde bütçe yetersizliği nedeniyle ataması yapılmayan arkadaşlarımızın beklentileri karşılanmıyor. Hukuk ve adalet talebini haykırmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ KAYBETMİŞ DURUMDAYIZ”

Öğrenciler açısından tablonun daha da karanlık olduğunu vurgulayan Genel Başkan Aydoğan, “Özetle bizi yönetenler tüm memleketin çocuklarına diyor ki; 'Paran varsa o da yetmez paran kadar eğitim.’ 23 Kasım'da öğrencilerimizin kamusal parasız ve nitelikli eğitim hakkı için de ses olacağız. Protokollerle kuşatılmış haliyle de laik ve bilimsel eğitimi kaybettik. Zorunlu imam hatipleştirme uygulamalarıyla ve hayata dair, eğitime dair bu kuşatmanın yaşandığı noktada biz kamusal eğitimi de, öğrencilerimiz açısından laik ve bilimsel eğitimi de kaybetmiş durumdayız. Bu sene 4+4'ün 8'inci yılı. Bu sene LGS'ye girecek öğrenci sayısı yüzde 50 arttı. 500 bini aşkın öğrencimizin eğer Aralık'ta bütçe görüşmelerinde okul yapımına bütçe ayrılmazsa, ‘her öğrencinin istediği okulda eğitim görme hakkıdır’ temel talebimiz referans alınarak tercih edilmeyen okul türleri akademik liselere dönüştürülemezse, yüz binlerce öğrencimiz ya örgün eğitim dışına çıkacak ya da istemediği okul türlerine gitme zorunda bırakılacak. Hem eğitim ve bilim emekçileri hem öğrencilerimiz açısından çok karanlık tablo var.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.