Merhum Karagöz unutulmadı

Edirne Gazeteciler Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Karagöz ölümünün 18’nci yılında unutulmadı. EGD Başkanı Derya Sarılarlı, “Merhum Karagöz, gazetecilik mesleğinde birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu fark ederek bu derneği kurmuştu” dedi.

Merhum Karagöz unutulmadı

Edirne Gazeteciler Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Karagöz ölümünün 18’nci yılında unutulmadı. EGD Başkanı Derya Sarılarlı, “Merhum Karagöz, gazetecilik mesleğinde birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu fark ederek bu derneği kurmuştu” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Aralık 2020 Cuma 06:01
Merhum Karagöz unutulmadı

Edirne Gazeteciler Derneği (EGD) Kurucu Başkanı Mehmet Karagöz, ölümünün 18’nci (17.12.2002) yılında meslektaşları tarafından unutulmadı. 

Ölüm yıldönümlerinde, her yıl kabri başında ailesi, yakınları ve meslektaşlarının katılımı ile anılan Karagöz’ü, bu yıl pandemi dolayısıyla basın açıklamasıyla yad ettiklerini ifade eden EGD Yönetim Kurulu Başkanı Derya Sarılarlı, “Yüreği sevgi ile dolu, kimseyi kırmamaya özen gösteren Mehmet Karagöz, 1987 yılında Edirne Gazeteciler Derneği’nin kurulması için girişim başlatmıştı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almış Karagöz, gazetecilik mesleğinde de birlikteliğin gerekliliğini fark etmişti. Bundan tam 33 yıl önce; Mehmet Karagöz, Bülent Ayan, Erdinç Ovatman, Şanver Orunç, Hüseyin Solmaz, Gönül Uyanıktır ve Nihan Arseven’in kuruculuğuyla 10 Temmuz 1987 tarihinde Edirne Gazeteciler Derneği’nin resmi kuruluşu yapıldı” açıklamasında bulundu.

“İYİ Kİ DERNEĞİ KURMUŞ”

Dernek kuruluşundan bugüne kadar Bülent Ayan ve Faruk Turgu’nun da dernekte başarıyla başkanlık görevlerinde bulunduklarını hatırlatan Sarılarlı şunları kaydetti; “Derneğimiz meslekte yer alan kişilerin çeşitli vesilelerle bir araya getirilmesi, yarışmalar düzenlenmesi, mesleğe ve mesleği icra edenlere karşı yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için basın emekçilerinin sesinin duyurulması, Edirne Basın Tarihi kitabı yayınlanması ve bina edinilmesine kadar çok geniş yelpazede faaliyet gösterdi. Bu süreçte, üye olarak kabul edilmiş, vefat etmiş ve halen üyeliği süren onlarca kişinin yolu Edirne Gazeteciler Derneği’nden geçti. Derneğimizde görev alan, üye olarak bulunan tüm meslektaşlarımız ellerinden geldiği kadar derneğimize ve mesleğimize katkı sağlamak için uğraş verdi.

Geçen sürede aramızdan ayrılan başta Mehmet Karagöz olmak üzere tüm meslektaşlarımıza, dostlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, hepsini saygı ve minnetle anıyorum. Hayatta olan tüm eski üyelerimiz ile halen üyeliği devam edenlere de sağlıklı ve başarılı bir gelecek temenni ediyorum. Hayatta olan büyüklerimize gereken saygıyı her zaman göstermemiz gerektiğini, yaşıtlarımız ile kardeşlerimize de anlayışla yaklaşmanın önemini de vurgulamadan geçemeyeceğim. Unutmayalım geçmişte bu derneği oluşturanları minnetle anarken emanetlerini geleceğe taşımak için gerekli özveride bulunmak zorundayız. Bizden sonra bu işe en iyi şekilde götürecek dernek üyesi çok sayıda meslektaşımın olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Aldığımız emaneti onlara devir ettiğimizde biliyoruz ki, onlarda gelecek nesillere Edirne Gazeteciler Derneği’ni daha da geliştirip, devir edecekler.

Kendisini hep güler yüzüyle, insanlara cebindeki son parayı vermekten tereddüt etmeyen Mehmet Karagöz’ü saygı ve sevgiyle anıyorum. İyi ki derneği kurmuş, iyi ki onu yakından tanıma fırsatı bulmuşum. Nur içinde uyu.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.