MERİÇ” TURİZMİN GELİŞMESİNE KATKI YAPMALIYIZ”

Arslanzade firma sahibi Arif Meriç, Edirne'nin tarihi ve doğa güzellikleri bakımından sadece birkaç ay değil, yıl süresince turist çekebilecek, gezilip görülecek yerleri bulunan dünya güzeli bir kent olduğunu söyledi.

MERİÇ” TURİZMİN GELİŞMESİNE KATKI YAPMALIYIZ”

Arslanzade firma sahibi Arif Meriç, Edirne'nin tarihi ve doğa güzellikleri bakımından sadece birkaç ay değil, yıl süresince turist çekebilecek, gezilip görülecek yerleri bulunan dünya güzeli bir kent olduğunu söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Ağustos 2018 Salı 08:54
MERİÇ” TURİZMİN GELİŞMESİNE KATKI YAPMALIYIZ”

Arslanzade firma sahibi Arif Meriç yaptığı açıklamada,”Edirne'nin bu tarihi ve doğan güzellikleriyle   sadece birkaç ay değil  bütün yıl süresince turist  çekebilecek, gezilip görülecek yerleri olan dünya güzeli  bir kentimizdir. Böyle imkanları olan kentimizi  bütün dünyaya duyurup insanların kentimize gelmelerini sağlamak o kadar zor değil.Biz bu konuda yeterli olamıyoruz. İstanbul'da tarihi mekanlar gözde  buralara genellikle İslam ülkelerinden turistler geliyor. Bölgemizde de inanç turizmini , camilere yapılacak ziyaretçi sayısını daha üst düzeye çıkaramaz mıyız” dedi

UN HAZIR ŞEKER HAZIR HELVA YAPAMIYORUZ

Ne yazık ki ilimizde un hazır şeker hazır  helva yapacak  yeterli insan bulunmadığından yakınana Meriç, “ İlimizin tarihi yerleri  başka illerle mukayese edilmeyecek kadar çok. Bir Kırkpınar'ımız,  ruh hastalarının   tedavi edildiği Avrupa ödülü almış bir Sağlık Müzemiz var , Bir Selimiye camimiz, tarihi köprülerimizin yanında Edirne belediyesinin yaptığı müzelerininiz bulunuyor.

Bunları değerlendiremiyor yeterli tanıtımlarını  yapamıyoruz.  Aslında Edirne'nin turizm potansiyeli  bugünkünün çok daha üzerinde. Bunu sağlamak için herkesin seferber olması çaba harcaması  gerekir.  Ne yazık ki biz bu birlikteliği bir türlü sağlayamadık. Bu arada bazı kişilerin kişisel gayretleri  yeterli olmuyor. Bunun için topyekun  turizm seferberliği gerekiyor”  şeklinde konuştu.

ŞEHİRLER MEYDANLARI İLE ANILIR

Selimiye yanındaki kazı alanı sorunun bir türlü çözümlenemediğinden yakınan Meriç, “ bilindiği gibi şehirler meydanları ile güzeldir ve ün kazanırlar. Ne yazık ki Edirne'mizin doğru dürüst gezilip dolaşılacak bir meydanı yok.  Selimiye yanındaki kazı alanı için  bir çözüm bulunamadı. Kurumlar suçları birbirinin üzerine atıyor.  Şimdi bu sorunun muhakemelik olduğunu öğrendik.

Bu alanın bir an önce halkın gezip dolaşmasına  açılmalı. Selimiye gibi bir değerli eserin gölgesinde bu tür çöplük haline gelmiş  yerler olmamalıdır.  Bu  konuya bir çare bulunup bu mezbelelik kaldırılmalıdır. Bunu çözmek için ilimizde bütün demokratik kuruluşlar, siyasi partiler el ele verip bu meseleyi çözmeli. Edirne'ye bu çirkinlik yakışmıyor” diye konuştu

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜMLENMELİ

Edirne'nin en önemli sorununu otopark sırını olduğunu ifade eden Meriç, “ İlde  otopark sorununu çözümlenmesi için özellikle yaz aylarında okullarımızın bahçelerinden yararlanılması gerektiğini söyledik. Bu dikkate alınmadı.. Eğer okulların tatil olduğu yaz aylarında Edirne'ye gelen turistlerin araçları oralara yönlendirilse  merkezdeki otopark sorunu kısmen de olsa çözümlenmiş olacak. Böylece okullarımıza da bir gelir sağlanmış olur. Diğer yandan  Edirne'ye  gelen  turistlerin araçları da güven altında olurlar. Edirne'ye gelip aracına park edecek bir ye bulamayan turistler kentimizi terk ediyorlar. Bu arada ilimizden  kötü intibalarla ayrılıyorlar. Biz gelen misafirlerin otopark sorunun çözemezsek nasıl onlara hizmet sunacağız? Aracı bir yerde kısa süre durunca trafik cezası yiyen bir turist bir daha Edirne'ye gelir mi? Bir de sınır kapılarından Edirne'ye giriş yollarında Edirne'yi tanıtıcı panolar konulmalı. Tarihi eserlerin maketleri ve Edirne'nin güzelliklerini yansıtan görüntülerle turistlerin kentimize girişi özendirilmeli. Ne yazık ki  sınır kapılarımızda böyle bir görüntü yok. Öyle olunca da Yurda giriş yapan turistler Edirne'ye uğramadan yollarına devam ediyorlar. Kapılara Edirne'yi cezp edici panolar ve şehri tanıtıcı görüntüler yapılmış olsa  kentimize gelen turist sayısında büyük artış olacaktır. Hudut kapılarımızda bu tür görüntüleri sağlayamıyoruz.  Daha önce de değindiğimiz gibi turizmde un hazır  şeker hazır bir türlü helva yapmayı beceremiyoruz” dedi.                            Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.