Mezunlar Geleceğe Uğurlandı

Turizm alanında eğitim veren Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 öğretim yılında, 13’üncü mezunlarını Turizm Haftasında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlediği tören ile geleceğe uğurladı.

Mezunlar Geleceğe Uğurlandı

Turizm alanında eğitim veren Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 öğretim yılında, 13’üncü mezunlarını Turizm Haftasında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlediği tören ile geleceğe uğurladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Nisan 2018 Cumartesi 13:41
Mezunlar Geleceğe Uğurlandı

2002 yılında kurulan Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 13’üncü mezunlarını, 20 Nisan Cuma günü Turizm Haftasında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans Salonu’nda düzenlediği törenle yarınlara uğurladı. Okul 3’üncüsü Güvenç Kaval okul 2’incisi Kubilay Tunç olurken okul 1’incisi Emir Can Ogüz oldu. Mezuniyet törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin İnağ, Edirne İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tülay Aydın öğrenci velileri ve okula destek veren şahıs ve işletme sahipleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Uz konuşmasında “ Bu öğretim yılında mutfak dalından 30, servis dalından 30 olmak üzere toplam 60 mezun veriyoruz ve mezun sayımız 764’e ulaşıyor. Onlarla ne kadar gurur duysak az. Edirne ülkemizde turizm potansiyeli en yüksek olan şehirlerden biridir. Osmanlılara 92 yıl başkentlik yapmış, tarih ve inanç şehridir. Dünyanın en eski güreş organizasyonlarından biri Kırkpınar Edirne’dir. 2’inci Beyazıt Külliyesi 2004 yılında Avrupa Konseyi Avrupa Müze Ödülü’nü almıştır. Selimiye Camii 2011 yılında “Dünya Kültür Mirası” na girmiştir. Tarihi mekanları, doğal güzellikleri sayılamayacak kadar çok olan şehirdir. Edirne’ye geçtiğimiz yıl 3 minyon ziyaretçi kaçak bahis siteleri gelmiştir. Bu sayı her yıl sürekli artmaktadır. 2023 yılı için 5 milyon turist ve 5 milyar dolar hedef konulmuştur. Edirne’ye gelen bir daha gelir geldiğinde bağımlılık yapar. Gelen insanlar yemek ister konaklamak ister. İşte bu alanda okulumuz ihtiyaç duyulan insan kaynaklarını yetiştirmektedir. Birçok üniversitelinin iş aradığı ortamda öğrencilerimiz çok şanslıdır. İşleri hazırdır. İşi olanın da eşi hazırdır. Bu kapsamda okulumuz iş ve eş garantisi vermektedir. Sevgili anneler ve babalar öğrencilerimizin çok değerli büyükleri, elinizdeki imkanları çocuklarınız için seferber ettiniz. Hayatınızın önceliği çocuklarınız oldu. İşte şimdi yemeyip yedirdiğiniz, içmeyip içirdiğiniz ve bu günlere getirdiğiniz mezuniyeti sizlere yaşatarak görevlerini başarıyla tamamladılar. Onlara güvenmeye, destek olmaya devam ediniz. Sizleri yürekten kutluyorum, çocuklarınızın daha nice başarılarını görmenizi diliyorum.” Dedi.

“MÜCADELEMİZİ HER ZAMAN SÜRDÜRECEĞİZ”

Açılış konuşmasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız derken “Bu nedenle kendinize hedefler belirlemek zorundasınız. Hedefe ulaşmanızda yolunuzu aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlarınız gösterecektir. Başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir etkendir. Başarının en önemli aşaması belki de kendine güvenmektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini daima diri tutmalıyız. Mezun olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum ve şunu özellikle belirtmek istiyorum meslek lisesi memleket meselesi. Turizm otelcilik meslek lisesinden mezun olan öğrencilerimiz, bu gün 60 mezun verdiysek 60 öğrencimizde muhakkak mezuniyetten sonra işe girecektir ve bunun takibini bizzat yapacağız. Öğrencilerimizin iyi bir noktaya gelmesi için mezun olduktan sonra da mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz.” Dedi.

Açılış konuşmalarından sonra dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Öğrencilere plaketlerinin verilmesinden sonra il eğitim camiasının meslek liseleri arasında annesi olarak bilinen Edirne İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tülay Aydın tarafından dereceye giren öğrencilerin annelerine çiçek verildi. Ardından okul birincisi olan Emir Can Ogüz konuşmasını yaptı. Bayrak ve flama devir teslim töreninden sonra okula katkı sağlayan şahıs ve işletmelere plaketleri takdim edildi. Ciğerci Niyazi adına Niyazi Yavuz, Köfteci Osman işletmesi adına Kerem Almadık ve Ustam Restoran adına Yalçın Paybas plaketlerini aldı. Ardından mezun olan öğrenciler keplerini attılar ve tören son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.