OLSA DÜKKAN SİZİN!

Tüm Yerel Sen Edirne Şubesi ve Edirne Belediyesi arasında Sosyal Denge Sözleşmesi en üst limitten imzalandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan burada yapmış olduğu konuşmada daha fazla ücret vermek istediklerini ancak kanunen mümkün olmadığını ifade ederek, “Sözleşmemizi tavan ücret üzerinden imzalayacağız, yani 1240 Lira. Bunun daha ötesi yok, olsa dükkan sizin derler ya, aynen o şekilde.” dedi.

OLSA DÜKKAN SİZİN!

Tüm Yerel Sen Edirne Şubesi ve Edirne Belediyesi arasında Sosyal Denge Sözleşmesi en üst limitten imzalandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan burada yapmış olduğu konuşmada daha fazla ücret vermek istediklerini ancak kanunen mümkün olmadığını ifade ederek, “Sözleşmemizi tavan ücret üzerinden imzalayacağız, yani 1240 Lira. Bunun daha ötesi yok, olsa dükkan sizin derler ya, aynen o şekilde.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ocak 2019 Salı 09:16
OLSA DÜKKAN SİZİN!

Tüm Yerel Sen Edirne Şubesi ve Edirne Belediyesi arasında Sosyal Denge Sözleşmesi en üst limitten imzalandı. Yapılan sözleşmeye göre 657’ye tabii belediye personeli maaşına ek olarak en yüksek limit olan bin 240 lira alacak.

ÇERKEZ: “BAŞKANIMIZ BİZLERE NEFES ALDIRDI”

Tüm Yerel Sen Edirne Şube Başkanı Savaş Çerkez, “Biliyorsunuz geride bıraktığımız 2018 yılı biz emekçiler için pek iyi bir yıl olmadı. Ülkemizde döviz kurunda meydana gelen artışlar sonucu, zamlar ve hayat pahalılığı bütün emekçi kesimlerini etkilediği gibi biz kamu emekçilerini de etkiledi. Bu anlamda belediyelerimizle sosyal denge sözleşmesi imzalıyoruz. Sağ olsun Belediye Başkanımız Recep Gürkan göreve geldiğinden bu yana imzaladığımız toplu sözleşmelerle bizlere bir nebze olsun nefes aldırmıştır ve katkıları büyük olmuştur. Bu anlamda ben kendisine şubem ve siz değerli çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Biliyor ve inanıyoruz ki, bir sonraki dönemde de başkanımızın destekleri devam edecektir.” şeklinde konuştu.

GÜRKAN: “EN KÜÇÜK BİR KRİZ ÖNCE ÇALIŞANI ETKİLER”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise,  “Çalışma yaşamı çalışma barışıyla beraber olursa anlamlı. Eğer bir yerde çalışma barışı yoksa yani huzur yoksa belki çok maaş alabilirsiniz ama eski bir sendikacı olarak bilirim ki, bazen tek başına çok maaş almak da anlamlı değildir ya da bir şey ifade etmez. 2018'de ülkemizin halen içinde bulunduğu bir türlü çıkamadığımız krizi hepiniz biliyorsunuz. Bu tür krizler en çok çalışanları etkiler. Çünkü sadece maaşıyla geçinen insanların, kendi yaşamını kurmaya çalışan, çoluk çocuğunu okutmaya çalışan insanların başka bir geliri olmadığı için en küçük bir kriz önce çalışanı vurur çünkü çalışanın elinde hakkını arayacak bir savunma mekanizması yoktur. Ya da maaşının artmasını sağlayacak enstrümanlara sahip değildir. Bu çalışanları hep olumsuz etkiler.” dedi.

GÜRKAN: “TAKDİR EDİYORUM”

Başkan Gürkan, geçmişte sendikalarda çalışmalar yaptığını ifade ederek, “Uzun yıllar gibi ben de sizler gibi kendi maaşıyla geçinmeye çalışan bir kamu görevlisiydim. Bir grup arkadaşımızla 1986'da başlattığımız çaba bunun çabalarından biriydi. Çünkü insanlar örgütlenmezse, bir araya gelmezse bir şeyi yapmak veya hak almak mümkün değildir. Biz 24 arkadaşımızı temsilci seçtik kendi aramızdan ve 28 Mayıs 1990'da Türkiye'nin ilk kamu sendikasını kurduk. Onun adı Eğitim İş'ti. Ben de Eğitim İş'in buradaki kurucu başkanıydım. Bunu şunun için söylüyorum. Mutlaka ve mutlaka örgütlü olmanız gerekir. Sendikalar bir siyasi parti değildir, bir siyasi görüş olmaz. Sendika, örgütlü olduğu işyerinde tüm çalışanları üye yapmayı hedefler. Ama sendikacılık da öyle bir şeydir ki; sadece almak değildir. Bir sendikacı hangi iş kolunda çalışıyorsa çalışsın, o iş kolunda en örnek çalışan da, en başarılı çalışan da olmalıdır. O yüzden ben değerli çalışma arkadaşlarımı Tüm Yerel Sen yöneticilerini takdir ettiğimi söylemek istiyorum. Çalışıyorlar, başarılılar. Onlar belki takip etmediğimi düşünüyorlar ama ben her şeyi takip ederim. Arkadaşlarımız sadece ekonomik haklar için mücadele etmiyorlar. Bir sendikanın en yapısal özelliklerinden olması gereken üyelerinin özlük hakları için de, sosyal yaşam hakları için de mücadele ediyorlar. Bunu çok takdir ettiğimi belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: “DAHA ÜSTÜ YOK”

Kanun gereği imzalanacak sözleşmenin seçim gününe kadar olması gerektiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Bugün sizlerle 3 aylık bir sözleşme yapacağız kanun gereği. Çünkü yasa bize seçim döneminin sonuna kadar imzalama hakkı tanıyor. Yani 31 Mart akşamına kadar geçerli olacak bu imzalayacağımız sözleşme. Ama ben biliyorum ki 1 Nisan'da kalan süreyi de tekrar imzalayacağız. Hali hazırda 1000 Lira brüt ücret üzerinden imzalanmıştı bir sözleşmemiz vardı ve bitti. Biliyorsunuz Aralık ayında asgari ücret imzalandı net 2020 Lira oldu. Ama biz genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı ve desteklediğimiz kararla bütün çalışma arkadaşlarımıza asgari ücreti 2200 artı diğer tazminatlarla vereceğiz. Dolayısıyla sigortalı olarak çalışan arkadaşlarımıza tavanın üzerinden verirken 657'ye tabi arkadaşlarımıza da bunun altında vermemiz çalışma barışına uygun düşmez, adaletli de olmaz. O nedenle sizlerle de şimdi sözleşmemizi tavan ücret üzerinden imzalayacağız, yani 1240 Lira. Bunun daha ötesi yok, olsa dükkan sizin derler ya, aynen o şekilde.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.