PAZARIN YILDIZI LİMON

Edirne’ye her cumartesi kurulan Cumartesi Pazarı’nda fiyatlar el yakıyor. Kilosu 10 liradan satılan limon ise zam şampiyonu olarak nitelendirildi.

PAZARIN YILDIZI LİMON

Edirne’ye her cumartesi kurulan Cumartesi Pazarı’nda fiyatlar el yakıyor. Kilosu 10 liradan satılan limon ise zam şampiyonu olarak nitelendirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Ağustos 2018 Pazartesi 08:19
PAZARIN YILDIZI LİMON

Yaz aylarına girilmesine rağmen pazarlarda sebze-meyve fiyatları el yakıyor. Edirne Cumartesi Pazarı’na alışveriş yapmaya giden vatandaşlar çoğu zaman tezgahtaki fiyatlara bakıp bir şey almadan geçip gidiyor. Önceki senelerde yaz mevsimiyle birlikte düşen fiyatlar bu sene gerilemedi. Bu duruma bir de yüksek enflasyon eklenince hem vatandaşlar zor günler geçiriyor.

“HER ŞEY İKİ KATI FİYATINA ÇIKTI”

Pazara alışveriş yapmaya gelen İsmail Emre geçen sene aynı dönemde pazar alışverişine 50 lira ayırdığını şimdi ise aynı şeyleri almasına rağmen 100 liralık bir harcama yaptığını belirtirken, “Pazar fiyatları çok yüksek. Allah hepimizin yardımcısı olsun.  Alım gücü her geçen gün düşüyor. Pazarda geçen sene bu zaman 50 lira harcıyorsam, bu gün geldiğimde 100 lira harcıyorum. Her şey iki katı fiyatına çıktı. Kuru bakliyatlar, kuru fasulye olsun bizim ürettiğimiz ürünler ama buna rağmen fiyatlar yine yüksek. Her şeyin fiyatı çok arttı.” Diye konuştu.

“EMEKLİ MAAŞIYLA ZOR GEÇİNİYORUZ”

Fiyatların çok pahalı olduğundan dert yanan İsmail Gürcü de, “Fiyatlar çok pahalı. Ucuzlamasını istiyoruz. Zaten emekliyiz bu emekli maaşıyla zor geçiniyoruz. Sonumuz ne olacak çok merak ediyorum. Dolar’ı zaten konuşmaya gerek yok herkes biliyor. Limon bile 10 lira olmuş. Pazarın zam şampiyonu herhalde limondur. Allah yardımcımız olsun.” Dedi.

“ALIŞVERİŞ YAPMAKTA ZORLANIYORUZ”

Emekli öğretmen Necmettin Musaoğlu da, “Fiyatlar ciddi anlamda yükseldi. Gerçi enflasyonun bu kadar arttığı bir ülkede pazar fiyatlarına şaşırmamak gerekir. Dolar’da yüzde yüz oranın da bir artış var. Maalesef fiyatların bu kadar artması yüzünden alışveriş yapmakta zorlanıyoruz.” Diye konuştu.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.