“SEVİNDİK AMA…”

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’ye geliş ve gidişlerde kendi vatandaşlarına uyguladığı zorunlu karantina ve PCR testi zorunluluğunu kaldırması nedeniyle açıklama yapan Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Tabii ki bu karar sevindirici ama beklemek ve görmek lazım önümüzdeki günler ne getirecek. Sevindik ama aynı zamanda temkinliyiz de.” ifadelerini kullandı.

“SEVİNDİK AMA…”

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’ye geliş ve gidişlerde kendi vatandaşlarına uyguladığı zorunlu karantina ve PCR testi zorunluluğunu kaldırması nedeniyle açıklama yapan Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Tabii ki bu karar sevindirici ama beklemek ve görmek lazım önümüzdeki günler ne getirecek. Sevindik ama aynı zamanda temkinliyiz de.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
02 Eylül 2020 Çarşamba 09:00
“SEVİNDİK AMA…”

“KARAR SEVİNDİRİCİ AMA BEKLEMEK LAZIM”
Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dün akşamüzeri Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın açıklamış olduğu Türkiye’den gelişlerde PCR testi ve karantinanın kalkması konusunda Türkiye’de ve Edirne’de bir beklenti vardı. Ama hemen buraya koşa koşa geleceklerini sanmıyorum. Çünkü ilk önce önemli olan sağlık. Sabah biz kendi esnaf arkadaşlarımıza duyurularımızı yaptık. Her zaman olduğu gibi yine maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini söyledik. Tabii ki bu karar sevindirici ama beklemek ve görmek lazım önümüzdeki günler ne getirecek. Türkiye’deki döviz kuruna oranla kendi paralarının değerli olması nedeniyle Türkiye bir cazibe merkezi konumunda sınır komşularımız için. Şu anda temkinliyiz. Bekleyelim birkaç gün içerisinde ne olacak görelim. En azından gelmelerinin önünde en önemli teşkil olan bu test ve karantinaydı, o da kalktı. Malum yaz sezonu da bitiyor, kış sezonuna başlıyoruz. İnşallah hem onlar için hem Türkiye için hem de Edirne için hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.

“TEDBİRLER İLK GÜNKÜ GİBİ”
İlk günden itibaren uyguladıkları tedbirlere devam ettiklerini belirten Sanış, “Çarşımızı açtığımız günden beri Valiliğimiz dezenfektan konusunda bizi son derece destekliyor, ücretsiz dezenfektan sağlıyor. Aynı zamanda dezenfektan için makine de verdi. Her sabah çarşı açılmadan önce çarşımızı dezenfekte ediyoruz. Bu konuda hakikaten son derece dikkatliyiz. Esnafımızı gün içerisinde sürekli, kendi otokontrolümüzü geliştirdik. Herkes birbirini uyarıyor maske konusunda. Dükkan içlerine elimizden geldiğince kısıtlı insan alıyoruz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Ne gerekiyorsa çarşılar olarak tüm tedbirleri alıyoruz. Dediğimiz gibi burada aslında en önemli şey; bizi dışarıdan denetlemektense kendi içimizdeki otokontrolü geliştirmemiz bizim için daha iyi oldu. Olumlu sonuçlar da alıyoruz bu konuda.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.