SOMALI GAZİLERİN EDİRNE ZİYARETİ

Manisa İlinin Soma ilçesindeki  Muharip Gaziler Derneği üyeleri otobüsle Edirne’ye gelerek tarihi ve turistlik yöreleri gezdi.

SOMALI GAZİLERİN EDİRNE ZİYARETİ

Manisa İlinin Soma ilçesindeki  Muharip Gaziler Derneği üyeleri otobüsle Edirne’ye gelerek tarihi ve turistlik yöreleri gezdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Ekim 2018 Çarşamba 08:31
SOMALI GAZİLERİN EDİRNE ZİYARETİ

Manisa İline bağlı Soma ilçesindeki Muharip  Gaziler Derneği üyeleri  otobüsle Edirne’ye gelerek tarihi ve turistlik yöreleri gezdi.

Gezileri hakkında açıklama yapan Soma Muharip  Gaziler Derneği Başkanı Tuncay Afacan, “Soma Muharip Gaziler Derneği olarak Edirne’yi ziyarete geldik. Gazilerimiz, şehit babaları ile birlikte 46 arkadaş geziye katıldık. Bu şubemiz mevcudu değil sadece otobüste olan mevcudumuz. Derneğimiz Edirne gibi şube konumundadır. Kore ve Kıbrıs gazileri ile birlikte 120 mevcudumuz var.” dedi

TARİHİ YERLERİ GEZİYORUZ

Bu gelişlerinin  Edirne’ye ikinci gelişleri olduğunu belirten Afacan, “ Üyelerimizle tarihi yerleri geziyoruz. Bu gezimiz öncesi İstanbul gezimiz oldu. Orada da tarihi bölgelerimizi gezdik. Bugün de Edirne’deyiz. İlk olarak Selimiye camisini ziyaret ediyoruz.  Selimiye’de öğlen namazını kıldıktan sonra, Sağlık Müzesini ziyaret edeceğiz. Halkımız gazilere karşı çok saygılı, o konuda bir şikayetimiz yok. Biz milletçe gazilerimize karşı her zaman duyarlı oluyoruz.”diye konuştu.

GELECEK NESİLLERE GAZİLERİN ÖNEMİNİ AKTARIYORUZ

Soma Muharip Gaziler derneği kurucu üyesi Muzaffer Acar, Selimiye ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, şunları söyledi,“Derneğimiz 12 yıl önce kuruldu. Daha önceleri bizleri tanıyan yoktu. Derneğimizi kurduktan sonra daha etkin ve saygın olmaya başladık.Resmi kıyafetlerimizle kendimizi tanıtıyoruz. Törenlere katılıyoruz. Muharip gazilerin ne olduğunu okullara giderek anlatıyoruz. Gelecek nesillere gazilerin önemini aktarmak istiyoruz. Yöneticilerimiz, okul müdürlerimiz bize destek verirlerse daha mutlu olacağız. Dileğimiz ülkemizde savaşların olmaması. Savaşların son bulmasıyla derneklerimiz de kapanır. Ülkemizdeki Kore gazileri bitmek üzere.” Dedi

MUHARRİP GAZİNİN NE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Halkın muharip gazileri yeterince tanımadığını belirten  Acar, “Muharip gazi muharebeye,savaşa katılmış düşmanla göğüs göğse gelmiş gazi demektir. Diğer gazilerimiz, mesela Güneydoğu gazilerimiz malul gazilerdir. Gaziler genellikle karıştırılıyor. Ben Kıbrıs gazisiyim. Biz muharebeye katıldık. Muharebeye katılanlar ölürse  şehit kalırsa gazi olur.  Biz  gazi olarak Atatürk’ün  ismini taşıyor ve ona layık olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar da ona layık olduğumuza da inanıyoruz” dedi  

EDİRNE GÜZELLİKLERİ TANITIYORUZ

Edirne Gaziler Derneği 2. Başkanı İbrahim Aksal Soma’lı gazilerin Edirne’yi ziyaretinden mutlu olduklarını belirterek; “ Gazilerimizin Edirne’nin tarihi yörelerini gezmelerinde ben de yardımcı olacağım.İlk olarak tarihi Selimiye Camisini ziyaret ettiler. Kentimizin tarihi yerlerini misafirlerimize  gezdireceğiz. Amacımız Edirne güzelliklerini tanıtmak. Edirne’ye diğer illerden de gazi arkadaşlarımız geliyor. Gazilerimizle her zaman dayanışma içindeyiz.” Değerlendirmesi yaptı.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.