Türkiye’de yaşanan enflasyonun etkisini azaltmak için Türkiye’de her ilde açılan tarım Kredi Kooperatifleri uygun fiyata sattıklarını iddia ettikleri ürünleri bakkallarında satmasına olanak verecek girişimlerde bulundu. Türkiye’deki tüm Bakkallar Odası Başkanlarının yapacağı toplantıda Tarım Kredi Kooperatifiyle protokol imzalanması bekleniyor.
Tarım Kredi Kooperatifi geçtiğimiz aylarda başlattığı projede belirlediği 5 ilde bakkalla ortak hareket etmiş ve kooperatif marketlerinde satışa sunulan ürünlerin bakkallarda satışını yapmıştı. Edirne’deki bakkallarda Tarım Kredi Kooperatifinin ürünlerini uygun fiyata kendi müşterilerini sunma imkanını istemişti. Aradan geçen zaman sürecinde Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu ve Konfederasyonunun girişimleri meyvesini verdi. Çarşamba günü Ankara’da toplanacak olan Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan Bakkallar odası başkanları Tarım Kredi Kooperatifi ile federasyon arasındaki protokole şahitlik yapacak.
Konuşla ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, şunları söyledi:
“Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu ve Konfederasyonu olan Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bizleri tüm Türkiye'deki bakkallar odaları başkanlarını Ankara'ya davet etti. Çarşamba günü Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Halkbank Genel Müdürü, TEZCOM kredi kooperatifleri genel müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin bakkallara da mal vereceği projesi gündemdeydi. Bu uygulamaya başlanacak. Yapılacak olan bu protokolde de tüm Türkiye'deki bakkalları da Tarım Kredi Kooperatifleri marketleriyle, tabela birliği ve iş birliği yapacak. Böylece bizler de Tarım Kredi kooperatiflerindeki ürünleri bakkallarımızda satmaya başlayacağız. Yapılacak bu protokolün tabii ki içeriği de önemli. Bu konuda tüm esnaflarımızı bilgilendireceğiz. Çarşamba günü yapılacak olan bu protokolden sonra biz de üyelerimize bilgi paylaşımında bulunacağız. Genel Merkezimizin çalışmalarıyla bu proje tüm illerimizde uygulamaya konulacak. Bu protokolün imzalanmasının ardından isteyen bakkallar Tarım Kredi Kooperatifi ürünleri de satabilecek konuma geleceklerdir.”
Yavuz Göktaş
