TARIMSAL SİT FİKRİNE KÜÇÜKKAYA’DAN DESTEK

FOX TV ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu İsmail Küçükkaya’nın yaptığı “Çalar Saat” programında, Trakya’yı tarımsa sit alanı yapmak istediğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan’a Küçükkaya’dan tam destek geldi. Küçükkaya, “Ben sizin basın sözcünüz olmaya gönüllüyüm.” Diyerek Başkan Gürkan’a destek verdi.

TARIMSAL SİT FİKRİNE KÜÇÜKKAYA’DAN DESTEK

FOX TV ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu İsmail Küçükkaya’nın yaptığı “Çalar Saat” programında, Trakya’yı tarımsa sit alanı yapmak istediğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan’a Küçükkaya’dan tam destek geldi. Küçükkaya, “Ben sizin basın sözcünüz olmaya gönüllüyüm.” Diyerek Başkan Gürkan’a destek verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Mart 2019 Perşembe 08:22
TARIMSAL SİT FİKRİNE KÜÇÜKKAYA’DAN DESTEK

Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, FOX TV ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu İsmail Küçükkaya’nın yaptığı “Çalar Saat” programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Gürkan’a eşi Esra Gürkan da katıldı. FOX TV ekranlarında vatandaşların derdinin seçim değil geçim olduğunu söyleyen Gürkan, “Vatandaşlarımız ihtiyacı kadar sebze alıyor. Meyve alamıyor. Meyve bile lüks oldu.” Dedi.

“EDİRNE BİR TURİZM KENTİ”

Edirne’nin İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist ağırlayan 3’üncü şehir olduğunu belirten Gürkan, “Edirne inşallah önümüzdeki dönem büyükşehir olacak. Edirne bir turizm kenti.  İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok turist ağırlayan üçüncü şehir olduk. Karaağaç bölgemizde yerli tohum şenliği yaptık. 120’den fazla yerli tohum temin ettik. Önümüzdeki dönem Türkiye’de bir hareket başlatmak istiyoruz. Neden yerli tohum? Çünkü sağlıklı bir toplum yetiştirmek için. Her şeyden önemlisi çocuklarımız ve torunlarımız için.” Dedi.

İYİ Parti ile olan güç birliğinin birilerini koltuk sahibi yapmak için olmadığını vurgulayan Gürkan, “Bizim iş birliğimiz Türkiye’de Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, demokratik parlamenter sisteme dönene kadar devam edecek bir iş birliği. CHP ile İYİ Parti iş birliğinin arkasında bu var.” Dedi.

“VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM DERDİ”

Vatandaşların derdinin geçim sıkıntısı olduğunu vurgulayan Gürkan, “Vatandaşın seçim umurunda değil. Vatandaşın derdi geçim derdi. Bizim artık bu seçimleri bitirip, vatandaşın geçim derdine dönmemiz lazım. Türkiye’de üretim kalmadı. Ben üç gündür Edirne’de sanayi sitesini geziyorum. kaportacı şikayetçi, motorcu şikayetçi, boyacı şikayetçi, pazarda sebze satan şikayetçi. Ben sebze pazarına gittiğimde şunu gördüm. Vatandaş ancak ihtiyacı kadar sebzeyi alıyor, meyve almıyor. Soruyorsunuz niye meyve almıyorsun. Almayacağım diyor. Meyve lüks hale geldi. Çünkü cebindeki parayla ancak sebze alabiliyor.” Dedi.

KÜÇÜKKAYA’DAN TAM DESTEK

Yerli tohumunun önemine değinen ve Trakya’yı tarımsal sit alanı yapmak istediğini belirten Gürkan, “Türkiye’de 2006’da çıkan ve yerli tohumu yasaklayan bir kanun var.  Niçin hibrit kullanacaksınız çünkü daha verimli diyor. Daha verimli olduğu doğru mudur? Doğrudur. Ama bir de şu tarafından bakalım O coğrafyaya uygun güçlü bir yerli tohumunuz var. Siz bundan dekar başına 200 dönüm alıyorsunuz. Birde birilerinin ürettiği genetiğiyle oynanmış ne olduğu belli olmayan kilo başına 400 dönüm verim alıyorum diye bunları yasaklıyorsunuz bu olmaz. Biz 120 adet yerli tohumu üreticimize dağıttık. Şimdi onlar bunları çoğaltıyorlar. Önümüzdeki dönem, mutlaka üretici kooperatifi kuracağız. Bu kooperatifler mutlaka bağımsız dış denetim kurumlarınca denetlenecek. Yerli tohum bankası kuracağız. Yerli tohum takas bankası kuracağız. Bu takas bankasında insanlar tohumlarını ücretsiz değiştirecekler. Edirne’de buzhane kalmadı. Buzhane olmadan meyvecilik olmuyor.  Edirne’de bin tonluk bir buzhane kuracağız. Trakya toprakları tüm Türkiye’ye yetecek kadar verimli topraklara sahip. Tüm Trakya’yı tarımsal sit alanı ilan ettireceğiz. Karnı aç insanın partisi olmaz.” Dedi.

İsmail Küçükkaya da “Ben sizin basın sözcünüz olmaya gönüllüyüm.” Diyerek Başkan Gürkan’a tam destek verdi.

“31 MART SEÇİMLERİ KOLTUK BULMA SEÇİMLERİ DEĞİL”

31 Mart seçimlerinin herhangi birini koltuğa oturtma seçimi olmadığının altını çizen Gürkan, “Ben bütün halkımızla buluşmalarımda şunu söylüyorum. 31 Mart seçimleri herhangi birine koltuk bulma seçimleri değil. 31 Mart’ta biz sadece bir belediye başkanı seçmeyeceğiz. Tabi ki vatandaşın oyu kutsal ama lütfen herkes oy verirken sadece belediye başkan adayına değil, kendi yaşam tarzına, özgürlüklerine, bulunduğu coğrafyanın özelliklerine ama hepsinden önemlisi çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini düşünerek oy versin bence en önemlisi bu.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.