TAVA CİĞERİ "ÖKSÜZ" ARTIK

Edirne'nin tava ciğerini tüm ülkeye ve sınır ötesine tanıtan, herkes tarafından sevilen Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Derneği Başkanı Bahri Dinar yaşamını yitirdi. Bir gün önce ağabeyini iş kazası sonucu kaybeden Bahri Dinar, evinde geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirirken, sevenlerini büyük acıya boğdu.

TAVA CİĞERİ "ÖKSÜZ" ARTIK

Edirne'nin tava ciğerini tüm ülkeye ve sınır ötesine tanıtan, herkes tarafından sevilen Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Derneği Başkanı Bahri Dinar yaşamını yitirdi. Bir gün önce ağabeyini iş kazası sonucu kaybeden Bahri Dinar, evinde geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirirken, sevenlerini büyük acıya boğdu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Nisan 2024 Cuma 00:00
TAVA CİĞERİ "ÖKSÜZ" ARTIK

Yaklaşık 2 ay kadar önce Uzunköprü'nün Süleymaniye köyünde yaşayan ağabeyini kaybeden Merhum Bahri Dinar, önceki gün diğer ağabeyinin bir iş kazası sonucu yaşamını yitirdiğini öğrendi. Dinar, ağabeyini doğduğu köyde defnettikten sonra  2. bir acıya dayanamayıp çok üzüldüğü ve akşam geç saatlerde evine döndükten sonra uyuduğu belirtildi. Sabah saatlerinde Dinar'ın yataktan kalkmadığını gören eşi, paniğe kapıldı. Dinar'ın uyuduğu sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği belirlendi. Merhum Dinar'ın cenazesi yakınları ve sevenleri tarafından hastane morguna götürüldü.

ESKİ CAMİİ'DE CENAZE NAMAZI

Edirne'nin tanıtımı için varını, yoğunu ortaya koyan, 2 binin üzerinde TV kanalındaki programlara katılarak Edirne Tava Ciğeri'ni anlatan Merham Bahri Dinar için Eski Camii'de ikindiden sonra cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına, ailesi ve yakınları, Vali Yunus Sezer, CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Belediye Eski başkanı Recep Gürkan, sinema sanatçısı Kenan Çoban, kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, esnaflar, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Merhum Dinar'ın cenazesi daha sonra Yeni Şehir Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Geçtiğimiz günlerde Edirne Belediyesi Meclisi kararı ile Edirne'nin turizm elçisi beratı alan Merhum Bahri Dinar'ın ölümünün ardından Vali Sezer ve Belediye Başkanı Gencan Akın, sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı.

Vali Yunus Sezer "Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı, Edirne turizm elçisi, ilimizin sevilen, güler yüzlü, gönül insanı "Tarihi Ciğerci Bahri Bey" işletmesinin sahibi Bahri Dinar vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, dost ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın'da mesajında "Edirnemi'zin turizm elçisi, şehrimizin sevilen esnaflarından Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı, sevgili ağabeyim Bahri Dinar'ın vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrendim. Bahri ağabeyime Allah'tan rahmet diler, ailesine,sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

SANATÇI DOSTU ÇOBAN'DA CENAZEYE KATILDI

Merhum Bahri Dinar'ın sanatçı dostu, TV dizilerinin tanınan siması Kenan Çoban'da cenazeye katıldı.

Çoban cenaze çıkışı yaptığı açıklamada "Edirne'mizin sevilen esnafı Edirne turizm elçimiz Merhum Bahri Dinar'ın eşi Hediye Dinar'ı evlerinde ziyaret ederek başsağlığı diledim. Bahri ağabeyimizin adı bu şehirde sonsuza kadar yaşayacak. Her zaman onu güler yüzü ile hatırlayacağız. Mekanın cennet olsun Bahri ağabeyim" diye konuştu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.