TEKNİK BİLİMLER’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2017-2018 öğretim yılında mezun olan öğrencileri Balkan Kongre Merkezindeki törenle uğurladı.

TEKNİK BİLİMLER’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2017-2018 öğretim yılında mezun olan öğrencileri Balkan Kongre Merkezindeki törenle uğurladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Mayıs 2018 Cuma 09:48
TEKNİK BİLİMLER’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2017-2018 öğretim yılında mezun olan öğrencileri Balkan Kongre Merkezindeki törenle uğurladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı “2 sene önce bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı bu gün burada uğurlayacağımız için hem mutluyuz hem de bunun burukluğunu yaşıyoruz. Gelinen teknolojiye ayak uydurabilmek için sanayi ile işbirliğine yeni bir düzenlemeye ihtiyaç vardır. Bu konuda önemli bir gelişmeye adım attık. Üniversitemiz rektörlüğü ve Meslek Yüksekokulları koordinatörlüğü öncülüğünde 2017-2018 yılı itibariyle 3+1 eğitim modeli olarak adlandırılan eğitim modeline üniversitemizin 4 yüksekokulu ile birlikte uygulamaya koyduk. Buna göre programlarımızdaki tüm dersler 3 dönem teorik ders 1 dönem iş yerlerinde uygulama eğitimi olmak üzere yeniden düzenlenmiştir. Böylelikle öğrencilerimiz edindikleri tüm bilgileri, iş yerlerinde pekiştirip iş tecrübesi edinebilecekler. Bu gün mezun olan öğrenciler hepimizin gurur kaynağıdır. Sevgili gençler bu gün mezun oluyorsunuz gelecekte birçok başarıya imza atarak Trakya Üniversitesi kimliğini yücelteceğinizden yana hiçbir şüphem yoktur.” Dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da yaptığı konuşmasında “Trakya üniversitesi şu anda bölgenin ve Balkanların en önemli eğitim kurumudur. Bizim medeniyetimizi en güzel anlatan şehir olan Edirne’de öğrencilik yapmak bir ayrıcalıktır. Sevgili ailelere teşekkür ediyorum. Göz bebekleri öğrencilerimiz büyüdüler, mezun oldular, yuvadan uçuyorlar. Sevgili öğrenciler  artık bilişim çağındayız, internet sayesinde bilgi çok çabuk eskiyor. Sizin öğrenciliğiniz hiçbir zaman bitmeyecek. Kendinizi her zaman yenileyin. Sizlere aydınlık bir gelecek diliyorum.”Dedi.

Konuşmaların ardından Yüksekokul birincisi Bahadır Saraç’ın mezuniyet yaş kütüğüne ismini çakma töreni gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Öğrt. Üyesi Barış Özkapı danışmanlığında yaptıkları uzaktan kontrollü tank ile Trakya Üniversitesi Arge Bilişim Topluluğu tarafından düzenlenen 4. ulusal Robotrak yarışmasında serbest kategoride birincilik ödülü alan Sefa Sarıtaş, Hüseyin Can ve Sedat Telli’ye belgeleri ve hediyeleri verildi.

Ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi ve öğrenciler mezuniyet belgelerini aldılar. Mezuniyet belgelerinin verilmesinden sonra öğrenciler hep birlikte meslek andını okudular ve keplerini fırlattılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.