T.Ü. ÖĞRENCİLERİNDEN 40 KADIN 40 ESER BELGESELİ

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri 2021-2022 Eğitim Öğretim yılını hazırlamış oldukları “40 Kadın 40 Eser” adlı belgeselle tamamladı.

T.Ü. ÖĞRENCİLERİNDEN 40 KADIN 40 ESER BELGESELİ

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri 2021-2022 Eğitim Öğretim yılını hazırlamış oldukları “40 Kadın 40 Eser” adlı belgeselle tamamladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Haziran 2022 Perşembe 06:00
T.Ü. ÖĞRENCİLERİNDEN 40 KADIN 40 ESER BELGESELİ

Geçtiğimiz haftalarda, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Sosyal Sorumluluk Merkezi ve Kadın Sorunları Merkezi iş birliğiyle Trakya Üniversitesinin 40. Yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “40 Kadın 40 Eser” projesini iki gün boyunca kayıt altına alarak 28 dakikalık bir filme dönüştüren öğrenciler, dönemin son dersinde bu filmi hocalarıyla ve arkadaşlarıyla paylaştı.

Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen gösterime, Müdür Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Sena Özkapı, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Tuncay, Öğr. Gör. Fatih Ök, Öğr. Gör. Rüya Delice, Öğr. Gör. Oya Tong, Öğr. Gör. Noyan Özyakalı, Öğr. Gör. Nur Yılmaz Ercin ve öğrenciler katıldı.

Danışmanlığını Öğr. Gör. Nur Yılmaz Ercin, Öğr. Gör. Fatih Ök ve Öğr. Gör. Rüya Delice’nin yaptığı Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri Adem Batuhan Sever, İlhan Kantar, Dilek Şahin ile Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı öğrencileri Mert Altunok ve Oğul Deniz Arı’nın çekimlerini ve kurgusunu gerçekleştirdiği filmin gösteriminde konuşan Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, öğrencilerin bu çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapacakları çalışmalarda öğrencilere destek olacaklarını söyledi.

Toplumsal Cinsiyet ve Medya, Kadın Sorunları üzerine çalışan ve projenin danışmanlığını yapan Öğr. Gör. Nur Yılmaz Ercin ise öğrencilerin amatör bir ruhla ama profesyonel bir ekip olarak çalıştıklarını belirterek “Şehit Ressam Hasan Rıza GSMYO Müdürü Semiha Kartal ile tesadüfen karşılaştığımızda, her kesimden kadınla, sadece ilgi alanına giren, keyif alabilecekleri sanat dallarıyla ilgili bir projeye başlayacaklarını söyleyince, hiç düşünmeden ‘çekelim’ dedim. Zira kadınlarla yapılan farkındalık çalışmalarında hep zorunluluklar, ihtiyaçlar, el emeğini kazanca dönüştürmeler konuşuluyordu. Bu proje daha farklıydı. Kadınlar sanata başka türlü dokunacaktı ve bu nedenle son derece anlamlıydı. Bu çalışmada, iki gün boyunca kadınlar; sadece istedikleri, keyif aldıkları bir işle uğraştılar. Belki kendilerinde daha önce hiç fark edemedikleri bir yeteneği keşfettiler. Daha önemlisi, çok güzel vakit geçirdiler, bunu kendileri için yaptılar. Bu çalışma o nedenle de bizim için çok değerli. Okul yönetimine ve bölüm hocalarına da verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kadınlara ve sanata değen bir sosyal sorumluluk projesinin yolculuğunu anlatan belgesel ilgiyle izlendikten sonra öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Etkinlik ikramla son buldu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.