‘TÜRKİYE AŞKINA’

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”, programı ‘Türkiye Aşkı’ temasıyla gerçekleşti.  Gece geç saatlere kadar süren programda dualar okundu. Vali Kürşat Kırbıyık törende yaptığı konuşmada, “15 Temmuz gecesinde de Allah'tan korkmayan, milletinden utanmayan vatan hainlerinin ihanetleri karşısında devletin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, her türlü farklılığı bir kenara bırakarak bu aziz milletin Türkiye aşkına nasıl tek yürek olabileceğini, nasıl tek yürek olduğunu nizamı aleme ilan ettik” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE AŞKINA’

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”, programı ‘Türkiye Aşkı’ temasıyla gerçekleşti.  Gece geç saatlere kadar süren programda dualar okundu. Vali Kürşat Kırbıyık törende yaptığı konuşmada, “15 Temmuz gecesinde de Allah'tan korkmayan, milletinden utanmayan vatan hainlerinin ihanetleri karşısında devletin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, her türlü farklılığı bir kenara bırakarak bu aziz milletin Türkiye aşkına nasıl tek yürek olabileceğini, nasıl tek yürek olduğunu nizamı aleme ilan ettik” şeklinde konuştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Temmuz 2022 Pazartesi 06:01
‘TÜRKİYE AŞKINA’

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”, programı ‘Türkiye Aşkı’ temasıyla gerçekleşti.  Gece geç saatlere kadar süren programda dualar okundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle hain darbe girişiminin önlenmesinin 6.yıl dönümünde Edirne Atatürk Anıtı’nda program gerçekleşti. Programa Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve Eşi Dilek Kırbıyık, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu,  Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Bilgin Özbaş, Sağlık İl Müdürü Dr.İshak Yıldırım, Edirne Baro Başkanı Tacettin Sivrikaya, Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, siyasi parti temsilcileri ve bayraklarını alıp gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtındaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Program Eski Cami imamı  Hasan Cerrah’ın Kuran okunması sonrası, Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık birlik ve beraberliği simgeleyen sancağı teslim aldı. Sancak teslim töreni sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri konulu Türkiye Aşkına konsepti ve alt temalarına uygun düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Kırbıyık ödüllerini takdim etti.

Vali H. Kürşat Kırbıyık; törende yaptığı konuşmada ‘’ Milletimizin tarihinde öyle anlar öyle dönemler vardır ki bunlar bizi biz yapan değerlerin ortaya konulduğu, mücadelenin, kararlılığın, acının, hüznün, sevincin birbiriyle yoğrulduğu, özgürlüğün, bağımsızlığın, söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışının her şeyden önce geldiği zamanlardır. Sultan Alparslan’ın komutasında Malazgirt’te; Anadolu’nun kapıları ardına kadar açılırken milletimizin kıyamete kadar bu topraklarda hüküm sürme azim ve kararlılığını nasıl görmekteysek!

Edirne’de doğup, Edirne’de tahta çıkan ve fethin hazırlıklarını Edirne’de yapıp İstanbul’un fethi için buradan sefere çıkan Fatih Sultan Mehmet’in komutasındaki o mübarek ordunun kutlu yolculuğundaki şahlanışına nasıl şahitlik etmekteysek! Her bir tarafı işgal edilmiş, eli-kolu bağlanarak çaresizliğe itilmiş bir milleti eşsiz liderliği ile tekrar ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öndeliğinde Kurtuluş Savaşında bir milletin bağımsızlık ideali için küllerinden yeniden doğuşunu tüm dünyaya nasıl ispat ettiysek!

15 Temmuz gecesinde de Allah’tan korkmayan-milletinden utanmayan vatan hainlerinin ihanetleri karşısında; Devletin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine her türlü farklılığı bir kenara bırakarak bu aziz milletin Türkiye Aşkına nasıl tek yürek olabildiğini nizami aleme ilan ettik.

15 Temmuz, alelade bir darbe kalkışması değildir. Daha önce gördüklerimizden değildir. Sadece FETÖ’cü hainlerin planlayıp uygulamaya koyduğu basit bir ihanet değildir. 15 Temmuz küresel bir saldırıdır. Küresel ayağı olan, kurgusu, desteği, stratejik aklı dışarıdan ithal bir saldırıdır.

Yıllardır bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalışanlara karşı, teröristle mücadele ederken de şehitler vermiştik. biz daha önce de hain gördük. biz daha önce de ihanet gördük. Ama ilk kez bu devletin üniformasını giyen, ekmeğini yiyen adamlar tarafından ve bu kadar kalleşçe, sırtımızdan vurulduk. Onların tasmalarını tutan sahipleri, ortakları, bütün gece kulak kabartıp kendileri için iyi bir haber beklediler. PKK, iyi bir haber bekledi. Pensilvanyadaki cani-ruh hastası, iyi bir haber bekledi. Para verenler, aklı verenler, talimat verenler; akbaba gibi, çakal gibi kenardan seyredenler, iyi bir haber bekledi.

Ama çok şükür, Cenab-ı Allah o geceyi onlara karanlık, bize aydınlık kılmıştır. Allah bu milletin duasını kabul etmiştir.  Cenab-ı Allah, bizim evlatlarımızı sevmiştir. 15 Temmuz; Tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediği, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi Kuva-i Milliye ruhu ile top yekûn vatan ve bayrak aşkıyla mücadele ettiği çok önemli bir tarihtir.  Elbette bu bela kolay bertaraf edilmemiştir. Demokrasi ve milli irade uğruna Kızılay’da, Gölbaşı Özel Harekat’ta, Türksat’ta, İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, Kahramankazan’da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde, Genelkurmay Başkanlığında, şehadete yürüyen 251 gaza ehlinin ve onların emanetine sahip çıkan bu aziz milletin, sizlerin sayesindedir. Aziz Milletimiz, o gece bir kahramanlık destanı yazarak ayyıldızlı şanlı bayrağını ne pahasına olursa olsun nasıl koruyacağını ve vatan uğruna gözünü dahi kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini tüm dünyaya bir kere daha göstermiştir.

 Devletimize ve milletimize karşı yapılan 15 Temmuz hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlı milletimiz sayesinde hüsrana uğratılmış, bu karanlık gecede milletimiz, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Milli şairimiz Akif’in de dizelerinde dediği gibi adeta kükremiş sel misali önüne çıkan tüm esareti yıkıp geçmiştir. Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz’da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.

  15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Edirneli hemşehrilerimiz bu meydanı doldurarak kararlı bir şekilde vatanına, milletine, bayrağına, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkmıştır. Bu manada her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacak, ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında olacağız.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan gani gani rahmet diliyorum. Gazilerimize şifa diliyor, minnet ve şükranla anıyorum. Şehit ve gazi ailelerimize de fedakârlıkları ve metanetleri için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Programda 15 Temmuz konulu Videolar Sinevizyon aracılığıyla halka sunulduktan sonra, Trakya Üniversitesi Balkan Müzik Topluluğu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kaside ve İlahi dinletileri, Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu Balkan Kahramanlık Türküleri, Belediye Bandosu, Diyanet İlahi Grubu sahne aldı.

Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt tarafından şehitlerimiz için yapılan duanın ardından camilerden Sela okunması ile sona erdi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.