YENİ YIL HEDİYESİ İPSALA PİRİNCİ

Edirne İl Genel Meclisi’nin 2020 yılındaki ilk toplantısında CHP İpsala Meclis Üyesi İsmail Aliş, meclis üyelerine yeni yıl hediyesi olarak İpsala Pirinci takdim etti.  

YENİ YIL HEDİYESİ İPSALA PİRİNCİ

Edirne İl Genel Meclisi’nin 2020 yılındaki ilk toplantısında CHP İpsala Meclis Üyesi İsmail Aliş, meclis üyelerine yeni yıl hediyesi olarak İpsala Pirinci takdim etti.  

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ocak 2020 Cuma 06:37
YENİ YIL HEDİYESİ İPSALA PİRİNCİ

Edirne İl Genel Meclisi’nin 2020 yılındaki ilk toplantısı Şenol Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda; İpsala Ahırköy’ün, Fatih Mahallesi ismiyle yeni bir mahalle olması ve İpsala Belediyesi’ne bağlanması nedeniyle Ahırköy yolunun İl Özel İdaresi yol ağı envanterinden çıkarılmasına ilişkin talep dilekçesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Sonrasında Türkiye’nin en kaliteli pirinci olarak nitelendirilen İpsala Pirinci, CHP İpsala Meclis Üyesi İsmail Aliş tarafından yeni yıl hediyesi olarak meclis üyelerine takdim edildi. 

Aliş’e nazik davranışı için teşekkür eden İl Genel Meclis Başkanvekili Şenol Kılıç, “İpsala denince akla ilk olarak pirinç geliyor. İlimizin de büyük değerlerinden birisi. Türkiye’nin en kaliteli pirinci buradan yetişmekte. Bu güzelliği de içimizden bir arkadaşımız çok centilmence bir davranış sergileyerek; bizlere hediye getirmiş.” dedi.

CHP İpsala İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş ise, amacının İpsala Pirincine dikkat çekmek olduğunu belirterek, “İpsala bölgesinin pirinci, Hamzadere Sulama Birliği’nin barajlarından sulanıyor. Bu sulama birliği de kışın suyun en bol olduğu dönemde, barajlarını Meriç’ten dolduruyor. İpsala pirincinin farkı da buradan geliyor. Türkiye’de üretilen pirincin yaklaşık 25-30’u İpsala’da üretiliyor. Yani sofralardaki 4 tabaktan biri İpsala Pirinci. İpsala pirincinin patenti de alındı. Şu an daha çok özel firmalar kendi paketleriyle piyasaya girmeye çalışıyor. Ben de meclisimize ufak bir hediye sunmak istedim. Böylece İpsala Pirincine dikkat çekmeyi de amaçladım.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.