YÜZMEDE REKORLAR KIRILDI

Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takım Seçmeleri 3 gün süren mücadelenin ardından tamamlandı.

YÜZMEDE REKORLAR KIRILDI

Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takım Seçmeleri 3 gün süren mücadelenin ardından tamamlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Mayıs 2024 Pazar 00:00
YÜZMEDE REKORLAR KIRILDI

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen yarıışmalara Türkiye genelinden 108 kulüpten 522 sporcu katıldı. Yarışmalarda, çeşitli branşlarda toplam 6 Türkiye rekoru kırıldı.

Trabzon Kulübü yüzücüsü Kırhan Yılmaz, 200 metre karışık erkekler kategorisinde 2.06.01’lik derecesi ile 15 yaş Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Fenerbahçe Kulübü sporcusu Can Acar, 100 metre sırtüstü kategorisinde 56.61’lik derecesi ile 15-16 yaş, 50 metre sırtüstü kategorisinde 26.08’lik derecesi ile 15-16-17 yaş Türkiye rekorlarını kırdı.

Galatasaray Kulübü yüzücüsü Nusrat Allahverdi, 100 metre kurbağalama kategorisinde 1.02.57 derecesi ile 17 yaş Türkiye rekorunun sahibi oldu.

ENKA Kulübü yüzücüsü Onur Ege Öksüz, 400 metre karışık erkekler kategorisinde 4.23.14’lik derecesi ile 17 yaş Türkiye rekorununu kazandı.

Aykon Külübü sporcularından Doruk Yoğurtçuoğlu ise 200 metre kurbağalama stilinde 2.16.24 lük derecesi ile 16-17 yaş grubunda Türkiye rekorunun sahibi olmayı başardı.

DUVAN "AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONASINDA BİZİ TEMSİL EDECEKLER"

Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Güven Duvan, Milli Takım seçmelerinde başarılı olan yüzücülerin Avrupa ve Dünya Şampiyanasında ülkemizi temsil edeceklerini söyledi. Duvan, yarışmalarda ilgili olarak şöyle konuştu:

"Olimpik yüzme havuzunda Yıldız Genç ve açık yaş milli takım seçmelerini gerçekleştirdik. Sporcularımız burada üç gün boyunca kıyasıya yarıştılar. Önümüzdeki dönemde Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek sporcularımızın kadroları burada oluşturuldu. Ülkemizi uluslararası boyutta temsil edecek bütün sporcularımıza başarılar diliyorum. Bu karşılaşmalar Edirne'nin turizm ve ekonomisi açısından çok önemli bir yere sahip. Bu konu hakkında çıkmış haberler var. Hafta başından bu yana Edirne'de hem konaklama anlamında hem yeme içme anlamında yüzme sporu sayesinde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Edirne ekonomisine, Edirne turizmine Edirne'nin tanıtımına ciddi katkılar sağladı bu hareketlilik. Sporla ekonomiyi, turizmi bir araya getiren bu tür organizasyonları arttırarak devam ettirmemiz gerekiyor"

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.