HIDRELLEZ BEREKETİ

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan ve baharın müjdecisi olarak kabul edilen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, tarihi Sarayiçi yarımadasında renkli görüntülerle başladı.

HIDRELLEZ BEREKETİ

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan ve baharın müjdecisi olarak kabul edilen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, tarihi Sarayiçi yarımadasında renkli görüntülerle başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Mayıs 2024 Pazar 00:00
HIDRELLEZ BEREKETİ

Bu yıl ilk defa eğlencelerin 3 güne çıkarıldığı Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için, yurt içi ve yurt dışından binlerce turist Edirne'ye akın etti. Cumartesi günkü sağanak yağışa rağmen Saraçlar Caddesi ve Tahmis Meydanı'nda eğlencenin startını veren Roman vatandaşlar ve onlara eşlik edenler renkli görüntülere yol açtı.

TURLARLA GELDİLER

Özellikle yerli turistler tur firmaları aracılığı ile geldikleri Edirne'de önce otellerine yerleşti ve ardından eğlencelere katıldı. Binlerce turist, Saraçlar Caddesi ve Tahmis Meydanı'ndaki satıcılardan çiçek taçlarını almayı ihmal etmedi.

İzmir’den gelen bir grup vatandaş, yağmurlu havaya rağmen şenliklerin heyecanını yaşamak için Edirne’ye akın etti. Festival havasında geçen etkinliklerde, Roman dans topluluklarının gösterileri ve dilek ağacına asılan renkli dilekler dikkat çekti. İzmir’den gelen Yasemin Hanım “dileklerimizi dileyeceğiz, eğleneceğiz ve evimize döneceğiz. Edirne'de olmaktan son derece keyif alıyorum. Bu güzel atmosferi yaşamak için kilometrelerce uzaktan geliyoruz. Bizim gibi yüzlerce kişinin geldiğini gördüm. Otele yerleştikten sonra şenliklere katılmak istiyorum" dedi.

SELİMİYE MEYDANI'NA AKIN ETTİLER

Türkiye'nin başta Marmara ve Ege Bölgeleri olmak üzere bir çok şehrinden Edirne'ye akın eden yerli turistlerin yanı sıra Bulgaristan ve Yunanistan'dan da gelen yabancı turistler, günün ilk saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturmaya başladı.

Sarayiçi mevkiinde düzenlenecek şenliklerle Kakava Ateşi'nin yakılmasından önce kent merkezine tur otobüsleriyle gelen turistler,UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nin meydanında yoğunluk oluşturdu. Selimiye Camii, Mimar Sinan heykeli ve Edirne yazısı ile fotoğraf çektiren turistler, davul zurna eşliğinde de eğlenceli anlar yaşadılar.

Kent merkezindeki yoğunluk ve eğlenceler Sarayiçi'nde ki şenliklerin başlayacağı saate kadar devam etti.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.