“ZAMLARI GELİRİMİZE YANSITAMIYORUZ”

Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gönay, kahveci esnafları olarak artan maliyetleri çay fiyatlarına yansıtamadıklarını, bu yüzden de zor günler geçirdiklerini söyledi.

“ZAMLARI GELİRİMİZE YANSITAMIYORUZ”

Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gönay, kahveci esnafları olarak artan maliyetleri çay fiyatlarına yansıtamadıklarını, bu yüzden de zor günler geçirdiklerini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Aralık 2018 Pazartesi 08:27
“ZAMLARI GELİRİMİZE YANSITAMIYORUZ”

Ülke olarak içinde bulunduğumuz ekonomik sorunlar ve pahallılaşan yaşam koşulları kahveci esnafını da vurdu. Edirne’deki kahvecilerin durumunu değerlendiren Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gönay artan maliyetleri çay fiyatlarına yansıtamadıklarını, çünkü müşteri kaybı yaşamaktan korktuklarını söyledi.

“YETERSİZ OLAN MÜŞTERİMİZİ KAYBETME RİSKİ VAR”

Maliyet artışlarını çay fiyatlarına yansıtamadıklarını belirten Hakan Gönay;Bizim en büyük sorunumuz fiyat artışlarındaki maliyetleri düşürememek. Şekere, çaya, suya, elektriğe, doğal gaza gelen yüzde 40 gibi zamları gelirimize yansıtamıyoruz. Zaten yetersiz olan müşterimizi fiyat artışıyla kaybetme riski var.  Fiyat artışlarından esnafımız etkilendiği gibi vatandaşlarımızda etkilendi. Arkadaşlarla fiyat uzlaştırma konusunda arayışa girdik. Bazı bölgelerde başarılı olduk, bazı bölgelerde başarısız. Bazı arkadaşlar müşteri kaybı yaşamaktan korktuğu için fiyat artışına gidemedi.” Diye konuştu.

“OLMASI GEREKEN FİYAT: 1.50 LİRADIR”

Çayın olması gereken fiyatının 1.50 lira olduğunu aktaran Gönay; “Fiyat artışları tabi ki çok büyük bir etken. Bu fiyat artışlarını çaya yansıtacak olsak çayın olması gereken fiyatı 1.50 liradır. Ancak biz bunu hiçbir yerde uygulayamıyoruz. Sadece geliri yüksek yerlerde fiyatı 1.25 lira yaptık. Çünkü vatandaşlar fiyat artışını benimseyemiyor. “ Dedi.

“BİZİM SEKTÖRÜ MESLEK OLARAK GÖRMÜYORLAR”

Kahvehanelerde çalıştırmak üzere genç yaşta birini bulamamanın sıkıntısını yaşadıklarını anlatan Gönay; “Esnafımızın hizmet kalitesini yükseltmek istiyoruz ama olmuyor. Maliyetler yüzünden adam çalıştıramıyoruz. Çalışan vatandaşlar da hep emekli kesim. Çalışmak için Genç yaşta birini bulamıyoruz. Genç kesim iş bulamasa bile bizim sektörde çalışmak istemiyor. Bizim sektörü meslek olarak görmüyorlar. Bizim sektörümüz tükendi artık.” Dedi.

“FİYAT İSTİKRARSIZLIĞI YAPMASINLAR”

Kahveci esnaflarına da seslenen Gönay; “Esnaf arkadaşlarımız işine sahip çıksın. Fiyat istikrarsızlığı yapmasınlar. Kimisi 75 kuruşa çay veriyor kimisi 1 liraya. Esnaf arkadaşlarımızdan birbiriyle rekabet etmemesini istiyoruz. Farklı farklı fiyatlar olunca hem fiyat istikrarsızlığı oluyor hem de güvensizlik nedeniyle müşteri kaybına yol açıyor. Bizim verdiğimiz fiyat tarifelerine sadık kalsınlar.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.