Edirne’de bulunan Özüm Gündüz Bakımevi, Cumhuriyet'in 101. yılını coşkuyla kutladı. Şükrüpaşa Mahallesi'nde gerçekleşen etkinliğe mahalle muhtarı Esra Akgün Yılmaz, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Leyla Vardar Duman, veliler ve mahalle sakinleri katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından öğrenciler gösterileriyle sahne aldı.
Güneş Grubu’nun “Dalga Dalga Bayrağım”, Yıldızlar Grubu’nun “Cumhuriyet Özgürlüktür” ve Arılar Grubu’nun “Parla” adlı gösterileri, izleyicilerden büyük alkış aldı. Tüm grupların birlikte seslendirdiği 10. Yıl Marşı ile etkinlik doruğa ulaştı. Etkinlikte konuşma yapan Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, “Cumhuriyetimizin emanetini korumak hepimizin görevi” dedi. Özüm Gündüz Bakımevi’nin sahibi Gamze Küçük ise, “Cumhuriyet coşkusunu çocuklarımızla paylaşmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Okul müdürü Öznur Arslan ise konuşmasında, Cumhuriyet kadınlarının cesaret ve özgürlük mücadelesine vurgu yaptı. Arslan, “Ben Cumhuriyet kadınıyım. Eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık ideallerini savunmaktan vazgeçmem” diyerek büyük alkış aldı.
Minik öğrencilerin Cumhuriyet coşkusunu yansıtan gösterileri ve hep bir ağızdan söylenen marşlarla son bulan etkinlik, izleyicilerden tam not aldı.
Mert Hamarat




