UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE MASAYA YATIRILDI

Uyuşturucu ile etkin mücadele, rehabilitasyon çalışmaları ve madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında vatandaşların yeniden topluma kazandırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar, Keşan’da düzenlenen kapsamlı bir toplantıda ele alındı. Toplantı, Edirne Valisi Yunus Sezer başkanlığında Keşan ilçesinde gerçekleştirildi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE MASAYA YATIRILDI

Uyuşturucu ile etkin mücadele, rehabilitasyon çalışmaları ve madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında vatandaşların yeniden topluma kazandırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar, Keşan’da düzenlenen kapsamlı bir toplantıda ele alındı. Toplantı, Edirne Valisi Yunus Sezer başkanlığında Keşan ilçesinde gerçekleştirildi.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
06 Şubat 2026 Cuma 00:00
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE MASAYA YATIRILDI

Toplantıya, uyuşturucuyla mücadelede görev alan tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri ile ilgili paydaşlar katıldı. İl genelinde yürütülen mevcut çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, her bir mahalle özelinde hazırlanacak çalışma programları ayrıntılı şekilde masaya yatırıldı.

Vali Yunus Sezer, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca güvenlik boyutuyla sınırlı kalamayacağını belirterek, önleyici, koruyucu ve rehabilite edici çalışmaların eş zamanlı ve koordineli şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti. Mücadelenin merkezinde insan hayatının yer aldığını belirten Sezer, özellikle gençlerin bu tür zararlı alışkanlıklardan korunmasının öncelikli hedef olduğunu ifade etti.

Toplantıda, bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi, mahalle bazlı risk analizlerinin yapılması, erken uyarı ve müdahale mekanizmalarının etkinleştirilmesi, ailelerin bilinçlendirilmesi ve rehabilitasyon süreçlerinin daha etkin hale getirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, tedavi sürecini tamamlayan bireylerin sosyal hayata ve istihdama kazandırılmasına yönelik projeler üzerinde duruldu.

Vali Sezer, her mahallenin kendi sosyal yapısı ve ihtiyaçları doğrultusunda özel çalışmalar planlanacağını belirterek, sahadan gelen verilerin ve yerel dinamiklerin bu süreçte belirleyici olacağını söyledi. Mücadelede sürdürülebilirliğin önemine değinen Sezer, tüm kurumların ve paydaşların kararlılıkla sorumluluk almasının başarıyı beraberinde getireceğini ifade etti.

Toplantı, kurum temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek yol haritasının değerlendirilmesiyle sona erdi. Vali Sezer, uyuşturucuyla mücadelede tavizsiz bir duruş sergilemeye devam edeceklerini ve toplumun tüm kesimleriyle iş birliği içinde çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.