Halkıyla birlikte kurduğu “Cumhuriyet”in 99 yaşına girdiğini görseydi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk… Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerin, yalnız üniversite sınavlarına girenlerin sayısının 3 milyona  ulastiğını görseydi Gazi Mustafa Kemal Atatürk eminim, onurların en yücesini , gururların en büyüğünü duyardı…
Varlığı ile övündüğü Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaştıracağına inandığı okullu Türk Gençliğinin, ÖSS adlı genç öğüten değirmende öğütülerek nasıl heder edildiğini görseydi…”Ordular ilk hedefiniz Akdeniz” dediği gibi; “-İlk hedefiniz gençliğimizi heder olmaktan kurtaracak eğitim düzenini kurmaktır” 
Çocukluklarını yaşamadan, gençliklerini yaşamadan, hayatın ve öğrenimin tek amacı ÖSS’de başarı diye, toplumsal bir histeri ile, şartlandırıldığımız gençlerimiz, gerçekten büyük çıkmazın içinde.
ÖSS’nin, sorumsuz ve acımasız eleklerinde, bu yıl 3milyon 243 bin  425 kişi giriyor. Milyonlarca genç eleniyor, yüzde yirmisi gibi bir bölümü, isteklerine, ideallerine, yeteneklerine uymayan yüksek öğrenim kurumlarına girmeye hak kazanıyor…  Çoğu genç de, ümitleri sönmüş, özgüvenleri kırılmış bir halde,yüksek öğrenim yapma hakkını kaybediyor… Burada yaman bir soru geliyor akla… ÖSS sınavı,böyle hayati bir feleksiyono, hakkaniyetle yapacak niteliklere sahip mi? Sınavlara geleceğini bağlayan gençlere ve onların o noktaya gelebilmesi için ekonomik ve sosyal yaşamlarını riske eden ailelerine “Hak yerini buluyor” dedirtebiliyor mu?  Yoksa, gençlerin içine sürüldüğü “ÖSS Labirenti”; “Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir” ilkesi üstüne mi kurulmuş? 
Milli Eğitimimizdeki ve Yüksek Öğrenim kurumlarımdaki şu “Umumi manzara”ya dikkat çekelim…
Ailesinin parası olan, ilköğretim okulundan itibaren dersanelere gidecek, evde özel dersler alacak, istediği Anadolu Liseleri’ne yada özel okullara girecek… Ailesinin parası olan tüm lise hayatı boyunca kurslara  gidecek. Herşey parası olana göre planlanmış. Paranın gücü ile ulaşılan kazanımlar “sosyal devlet” ilkemizle bağdaşabilir mi?
Bizim devletimizin temeli; bizim ideolojimiz “Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti” dir. Milli eğitimimiz, zararın neresinden dönülürse kardır, bu çerçeveye alınmalıdır.
CHP, yıllardır ,ÖSS’nin kesinlikle kaldırılacağı sözünü vermektedir.Milyonlarca gencimiz ve ailesi, bu sözün yerine getirilmesini umutla beklemektedir. Öss kaldırilınca yerine getirilecek seçme sistemi  dünyadaki örneklerini de dikkate alarak müfredatı, sınav sistemleri,  öğretmen eğitimleri, teoriden çok uygulamaya dayanacak tedrisatı dahil olmak üzere çok iyi çalışilmalı ve okul öncesinden başlayan sağlam bir eğitim reformu ile taclanırılmalıdır.  Gençlerin bilgi ve yeteneklerini doğru yerde ve en verimli şekilde değerlendirecek akıllı bir egitim sistemi ile,  Türk gençliğinin diğer ülkelerde gösterdiği yüksek performansı kendi ülkemize yeniden  döndürecegimize ve atamızin dedigi gibi ... muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağımıza inancım sonsuzdur.
Milli Eğitimimiz devlet politikası çerçevesine alınmalıdır; Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim reformu yapılmalıdır. 
Ne mutlu türküm diyene
Belediye Meclis Üyeleri Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Melek YILMAZ
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.