ALEVİLERLE İFTAR AÇTILAR

Muharrem ayı nedeniyle,MHP Edirne il teşkilatı Alevi vatandaşlara bir iftar yemeği düzenledi. Muharrem ayında alevi vatandaşların 6 günlük orucu kapsamında düzenlene iftar yemeği Acar tesislerinde yapıldı.

ALEVİLERLE İFTAR AÇTILAR

Muharrem ayı nedeniyle,MHP Edirne il teşkilatı Alevi vatandaşlara bir iftar yemeği düzenledi. Muharrem ayında alevi vatandaşların 6 günlük orucu kapsamında düzenlene iftar yemeği Acar tesislerinde yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Eylül 2017 Cumartesi 10:14
ALEVİLERLE İFTAR AÇTILAR

    Muharrem ayı nedeniyle Edirne MHP teşkilatı Alevilerle ortaklaşa iftar programı düzenledi. Acar tesislerinde yapılan iftar programına  MHP İl Başkanı Hakan Özkan, MHP İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Durmaz, Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Karagülle, Ülkü Ocakları Başkanı Taner Albayrak, MHP Edirne Kadın Kolları Başkanı Gülcan Erkut, Alevi dedeleri, ve vatandaşlar katıldı. 
    Gecede ilk olarak söz alan Alevi dedelerinden Ali Osman Demiralay, Alevi kültüründen ve insanların dostluğundan bahsederek ,  ülkede her zaman birlik ve beraberlik içinde olmak gerektiğini vurguladı. İnsanların her zaman birbirine ihtiyacının olduğunu belirterek,” sazlarla coşup çağladık-Özümüzü Hakka bağladık- Hüseyin için ağladık-Bu meydanda bu divanda” dizeleriyle sözlerini tamamladı.
Daha sonra Bektaşi Dedesi Rıfat Çanakçı Türkçe sözlerden oluşan birlik ve beraberlik çağrısı yapan,  Oruç açma duasını okudu.  Geceye katılanlar ellerini açarak bu duaya katıldı. 
Alevi vatandaşlarla düzenlenen iftar yemeği konusunda açıklama yapan MHP İl Başkanı Hakan Özkan,” Alevi yurttaşlarımızla her zaman birlik ve beraberlik içinde olduk.biz de Edirne'de bu birlikteliği daha aktif ve kalıcı hale getirmek istedik.Muharrem ayı nedeniyle böyle bir program düzenledik. Bilindiği gibi alevi vatandaşlar Maksibet bu ayda 6 gün oruç tutuyorlar. Bu nedenle biz de bu arkadaşlarımızla bir toplanıp bir iftar yapılım dedik. Türk Devletinin ve milletimizin s on günlerde yaşadığı sıkıntıları hep birlikte görüyoruz.
Ülkemizde birlik ve beraberliğin tesisi ülkenin gelişmesi birliğin daha güçlü bir şekilde ortaya konması adına MHP toplumun bütün kesimleriyle bir arada olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Biz Türk milleti ailesinin  ırkına soy sopuna inancına  bakmaksızın tek gözle bakıyoruz. Tamamı Türk Milletinin parçası ve değerli bir üyesi konumunda olan insanlarımızı sahipleniyoruz. Yıllardır MHP'ye ön yargı ile yaklaşan insanlar. Algı operasyonu yaparak partimizi bu kesimlere  kötü tanıtmak isteyen insanlarımıza buradan bir mesaj vermek istedik. Orta Asya'da günümüze kadar, Hoca Ahmet Yesevi Dergahından Hacı Bektaşi Velilerden, Sarı Saltıklara kadar uzanan Türk kültürünü  en iyi şekilde yaşayan ve uygulayan insanlarımızla birlikte olduk. Böyle bir organizsyonu yapmaktan  gururlandık. İnşallah bundan sonra  bu kesimle daha sık bir araya  geleceğiz. Bugün ülkemizin birlik ve beraberliği her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. MHP Türkiye'nin bütününe sahiptir. Bunu da bedeli ne olursa olsun sonsuza kadar yaşatmaya devem edecek . Türkiye Cumhuriyeti kuruluş felsefesine sahip çıkan herkesle MHP bir araya gelebilir. Bunda sıkıntı yok. Türk Devletine kem gözle bakan herkese partimiz karşılık vermeye devam edecektir” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.