TALEPLERİNİ TBMM'DE, İLETTİLER

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNICEF Türkiye Temsilciliği ortaklığıyla Ankara'da düzenlenen Ulusal Çocuk Forumu'na Edirne İl Çocuk Hakları Komitesi olarak katılım sağlandı.

TALEPLERİNİ TBMM'DE, İLETTİLER

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNICEF Türkiye Temsilciliği ortaklığıyla Ankara'da düzenlenen Ulusal Çocuk Forumu'na Edirne İl Çocuk Hakları Komitesi olarak katılım sağlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Kasım 2017 Cuma 10:09
TALEPLERİNİ  TBMM'DE,  İLETTİLER

    Bu yıl 17-20 Kasım tarihleri arasında 18.si Ankara Söğütözü'nde düzenlenen Ulusal Çocuk Forumuna, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Edirne İl Çocuk Hakları Komitesi üyelerimiz Nazlı Bera, Yunus Emre YAKUT ve Bera OMAR isimli çocuklar katıldılar.
    Ankara'da üç gün boyunca forumlara katılan çocuklar, kendilerini temelden ilgilendiren konular hakkında çalışmalar yaptılar. Bu yılki forumda “Sosyal Medya ve Çocuk”, “Teknoloji ve Çocuk” konularına ağırlık verildi. Katılımcı çocuklar, bir taraftan forumlarını gerçekleştirirken, bir taraftan da iki senede bir gerçekleştirilen Çocuk Danışma Kurulu seçimlerini yaptılar.    
 Etkinliğe   katılan  çocuklar üç gün boyunca forumlarda çalışmalarını sürdürürken, Çocuk Hakları Komitelerine rehberlik ve danışmanlık yapan İl Yetişkin Koordinatörleri, hazırlanacak olan Ulusal Çocuk Hakları Strateji Belgesi için toplantılara katılarak çalışmalarını sürdürdüler.  Aile ve Sosyal Politikalar  İl müdürlüğünde  sosyolog olarak görev yapan Çocuk Hakları Komitesi İl Yetişkin Koordinatörü Ercan Kaygısız, forum süresince çocuk hizmetleri konusunda İl Müdürlüğü çalışmalarını, hedeflerini ve beklentilerini aktardı, Türkiye genelinde Çocuk Hakları Komitelerini güçlendirme konusunda görüşler sudur.  
“SURUYELİLER DE KATILDI”     
Türkiye'nin 81 ilinden Ulusal Çocuk Forumuna gelen Sultanbet kız ve erkek çocuk temsilcilerinin yanı sıra, Suriyeli çocukların yoğun olarak yaşadığı şehirleri temsil etmek için gelen Suriyeli çocuklar, yürüttükleri forumlar sonrasında hazırladıkları bildirgeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın aracılığıyla kamuoyuna sundular. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle'nin katılımlarıyla gerçekleşen basın toplantısında, çocuklar gerçekleştirilmesini ümit ettikleri taleplerini karar alıcılara teslim ettiler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, çocukların hazırladıkları bildirgeyi teslim aldıktan sonra, "Çocukların kendilerine ve geleceklerine yönelik söz söyleme hakkı vardır. Bu alanlara ilişkin karar alma mekanizmalarında bu fırsatın kendilerine sunulması gerekir” şeklinde açıklamada bulundu. Aile ve Sosyal  Politikalar İl Müdürü bilgin Özbaş, Edirneli çocukların  böyle önemli bir toplantıya katılmalarının çok yararlı olduğunu  böylece  taleplerin üst malaklara iletilmesinin sağlandığını  belirterek; “ Çocuk Hakları Günü'nün ancak konuya çocuklar sahip çıkarsa  çözüme kavuşur. Hiç kimse mücadele vermeden hak elde edemez. Çocukların   kendi sorunlarına sahip çıkması ile  haklarını kazanmalara  daha sağlıklı yöntemdir” dedi   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.