Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programında, 2016 yılında Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit düşen Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy, şehadetinin 10’uncu yılında rahmet ve minnetle yad edildi.
Yenişehir Mezarlığı’nda gerçekleştirilen törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, il protokolü üyeleri, şehit ailesi, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Edirne Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak şehitler için dualar edildi. Tören sırasında Vali Yunus Sezer, şehit Nefize Çetin Özsoy’un babası Süleyman Çetin ve annesi Hafize Çetin ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Sezer, şehide Allah’tan rahmet dilerken aileye başsağlığı ve sabır temennilerini iletti.
Anma programının ardından, şehit Nefize Çetin Özsoy’un kabri yanında bulunan Şehit Polis Memuru Serhan Alışkan’ın kabri de ziyaret edildi. Katılımcılar her iki şehidin mezarına karanfil bırakarak dua etti.
Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, anma programda, “Edirne İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen programda şehitlerimiz Nefize Çetin Özsoy ve Serhan Alışkan’ı kabirleri başında dualarla ve minnetle andık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun”diye belirtti
İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan da vatan uğruna canlarını feda eden kahramanların hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek, “Vatanı ve milleti uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.
Duygusal anların yaşandığı törende, şehitlerin aziz hatıralarının yaşatılmaya devam edileceği vurgulanırken, katılımcılar kahraman şehitleri rahmet, minnet ve dualarla andı.
Haber Merkezi








