MİNİKLERE TRAFİK DERSİ POLİSLERDEN GELDİ
MİNİKLERE TRAFİK DERSİ POLİSLERDEN GELDİ
İçeriği Görüntüle

CHP Genel Başkan Özgür Özel’in talimatıyla Türkiye genelinde başlattığı saha çalışmalarını Edirne’de de hayata geçirdi. 81 ilde eş zamanlı yürütülen program kapsamında CHP Edirne İl Örgütü, kentin en işlek noktalarından Ali Paşa Çarşısı’nda esnaf ve vatandaşla bir araya geldi.

Saha çalışmasına CHP İl Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Belediye Başkanı Filiz Gencan, CHP Merkez İlçe Başkanvekili Mehmet Hançerler ile il ve ilçe yöneticileri katıldı. Heyet, tek tek iş yerlerini gezerek esnafın sorunlarını dinledi, notlar aldı ve çözüm önerilerini değerlendirdi.

Ziyaretlerde özellikle artan maliyetler, düşen alım gücü ve daralan piyasa koşulları öne çıktı. Esnafın büyük bölümünün yüksek kira, enerji ve sigorta giderlerinden şikayetçi olduğu gözlemlenirken, birçok esnafın gün boyu satış yapamadan kepenk kapattığını ifade ettiği aktarıldı.

CHP İl Başkanı Yücel Balkanlı, saha çalışmaları sırasında yaptığı açıklamada, yürütülen programın sadece bir ziyaret değil aynı zamanda halkın nabzını tutma çalışması olduğunu belirtti. Balkanlı, “Şuan 81 ilde örgütlerimiz sahada. Biz de Edirne’de esnafımızla buluştuk. Gördük ki herkesin tek gündemi ekonomi. Esnafın giderleri her geçen gün artıyor. Doğalgaz, kira, sigorta gibi kalemler ciddi yük oluşturuyor. TÜİK’in açıkladığı enflasyon ile vatandaşın hissettiği enflasyon arasında büyük fark var” dedi.

Balkanlı, fiyatlarda kısmi gerilemeler yaşansa da bunun piyasaya olumlu yansımadığını vurgulayarak, “Fiyatlar düşse bile vatandaşın alım gücü olmadığı için esnaf satış yapamıyor. Siftah yapamayan esnafımız var. Bu tablo hem esnaf hem de vatandaş açısından ciddi bir geçim sıkıntısına işaret ediyor” şeklinde konuştu.

Edirne’de sınır ticaretinin de etkisine değinen Balkanlı, Bulgaristan’dan gelen ziyaretçilerin esnafa sınırlı da olsa hareketlilik kazandırdığını ancak bunun genel ekonomik tabloyu değiştirmeye yetmediğini ifade etti.

CHP’nin sahadaki çalışmalarını sürdüreceğini belirten Balkanlı, “Biz sorunları yerinde tespit ediyor, raporluyor ve çözüm üretmek için çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem yerelde hem genelde vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz. Halkımız umutsuzluğa kapılmasın” diye belirtti.

CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan da ziyaretler sırasında vatandaşların yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntılara dikkat çekti. Yazgan, sahada karşılaştıkları tabloyu “huzursuzluk ve gelecek kaygısı” özetleyerek,“Vatandaş umut arıyor ve biz o umudu büyütmek için sahadayız” diyen Yazgan, “İnsanlar artık konuşurken bile çekiniyor. Ekonomik sıkıntılar o kadar derinleşmiş durumda ki insanlar küçük mutluluklara tutunarak ayakta kalmaya çalışıyor. ‘Nasılsınız?’ diye sorduğumuzda ‘iyiyiz’ demekte bile zorlanıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yazgan, hükümetin ekonomi politikalarına da eleştiriler yönelterek, özellikle vatandaşın yaşadığı günlük ekonomik sorunların yeterince dikkate alınmadığını kaydetti.

CHP heyeti, ziyaretler sırasında yalnızca ekonomik sorunları değil, yerel yönetim hizmetlerine ilişkin beklenti ve önerileri de dinledi. Vatandaşların altyapı, ulaşım ve sosyal hizmetlere yönelik talepleri not alınarak ilgili birimlere iletileceği belirtildi.

Parti yetkilileri, saha çalışmalarının önümüzdeki günlerde de farklı mahalleler ve ilçelerde devam edeceğini, esnaf, çiftçi, işçi ve emekliler başta olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle temas kurulacağını ifade edildi.

Mert Hamarat