CUMHUR İTTİFAKI’NDAN MİMAR SİNAN MİNİAPARK’INA RET!

Hıdırlık Tabyası’na yapılması planlanan Mimar Sinan Miniapark Projesi, Edirne Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısında görüşüldü.  Söz konusu projenin yapılacağı alanın hak tesisinin görüşüldüğü maddeye, AK Parti ve MHP’li üyeler ret oyu verdi.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN MİMAR SİNAN MİNİAPARK’INA RET!

Hıdırlık Tabyası’na yapılması planlanan Mimar Sinan Miniapark Projesi, Edirne Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısında görüşüldü.  Söz konusu projenin yapılacağı alanın hak tesisinin görüşüldüğü maddeye, AK Parti ve MHP’li üyeler ret oyu verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Mayıs 2019 Cuma 08:26
CUMHUR İTTİFAKI’NDAN MİMAR SİNAN MİNİAPARK’INA RET!

Edirne Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan toplantısı dün Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Başkanlığında toplandı. Son dönemde meclis toplantılarının birçok ilde canlı yayınlanması üzerine, dünkü Edirne Belediye Meclis Toplantısı da sosyal medya üzerinden canlı yayınlandı. Toplantıda 13’ü gündem olmak üzere toplam 22 madde görüşülerek karara bağlandı.

İLLER BANKASI’NA YENİ BAŞVURU OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Edirne Belediye Meclisi’nin 2’nci ve 3’üncü maddesinde altyapı çalışmalarıyla ilgili, İller Bankası’na kredi için yeniden başvuru yapılması oylandı. Cumhur İttifakı’nı bilgilendirmek amacıyla konuya açıklık getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, söz konusu maddelerde İller Bankası'nın taleplerine cevap vermedikleri için yeniden müracaat edeceklerini söyledi. Başkan Gürkan’ın bilgilendirmesinin ardından oylamaya sunulan ve İçme Suyu, Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Yapım İşlerini kapsayan maddeler, oybirliğiyle kabul edildi.

TURİZM ZABITASI BİRİMİ KURULACAK

7’nci madde kapsamında Edirne Belediye Zabıtası bünyesinde Turizm Zabıtası Birimi kurulması kararı oylandı. Başkan Gürkan, Edirne’nin bir turizm şehri olduğunu söyleyerek, “Bildiğiniz gibi Edirne 2018'de 5 buçuk milyon turisti ağırladı. Önümüzdeki yıllardaki hedefimiz 10 milyon turist. Dolayısıyla artık turizm zabıtası ihtiyacımız doğdu.” İfadelerini kullandı. Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından oylamaya sunulan madde, oybirliğiyle kabul edildi. 

OTOGAR İHALEYE ÇIKIYOR!

Meclis’in 10’uncu gündem maddesi kapsamında Otogar’ın ihaleye çıkması görüşüldü. Kira süresi biten ve 10 yıl süreyle yeniden kiraya verilecek olan Terminal Alanı’nın görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Kerim Kazan, Otogar içinde bulunan tüm tesislerin ayrı ayrı ihaleye çıkmasını grubu adına talep etti. Başkan Gürkan da bu talebe onay verdi ve madde bu şekilde oylandı. Söz konusu madde oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Gürkan ayrıca maddenin oylanmasının ardından ihaleden gelecek olan paranın bir kısmıyla, Otogar’ın Edirne’ye yakışır şekilde yenileceğini ifade etti.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN MİMAR SİNAN MİNİAPARK’INA RET!

Meclisin 12’inci maddesinde ise Hıdırlık Tabyası’na yapılması planlanan Mimar Sinan Miniapark Projesi’nin yapılacağı alanın hak tesisi görüşüldü. AK Parti Grup Başkanvekili Kerim Kazan, kendisinin bu projeden haberi olmadığını ve kamuoyunun proje hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Gürkan da, yaklaşık 2 yıldır bu projenin tanıtımının yapıldığını ve Edirnelilerin bu projeden haberi olduğunu söyledi. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri ret oyu verdi. CHP’li üyelerin kabul oyuyla söz konusu madde, oyçokluğuyla kabul edildi.

BAŞKAN GÜRKAN MADDEYİ GERİ ÇEKTİ

13’üncü madde kapsamında ise, Edirne’nin en büyük parkı olacak Edirne Kent Parkı’nın yapılacağı alanın hak tesisi görüşüldü. Burada da AK Partili Kerim Kazan söz alarak, konunun araştırılması ve kamuoyuna bilgi verilmesini talep etti. Başkan Gürkan proje hakkında bilgilendirme yapıldığını ancak kendisinin Edirne Halkının yararına olacak her konuda partiler üstü davrandığını belirterek, söz konusu maddeyi geri çekti. Söz konusu karar üzerinde komisyon çalışacak ve önümüzdeki ayın meclis toplantılarında görüşülecek.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.