‘ROMAN HAKLARI’ BU WEB SİTESİNDE!

Romanların ortak bir platformda sesini duyurmayı amaçlayan Trakya Roman ve Engelliler Derneği, Sivil Düşün AB Programı kapsamında www.romanhaklari.org web sitesini faaliyete geçirdi.

‘ROMAN HAKLARI’ BU WEB SİTESİNDE!

Romanların ortak bir platformda sesini duyurmayı amaçlayan Trakya Roman ve Engelliler Derneği, Sivil Düşün AB Programı kapsamında www.romanhaklari.org web sitesini faaliyete geçirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Haziran 2019 Perşembe 09:38
‘ROMAN HAKLARI’ BU WEB SİTESİNDE!

Trakya Roman ve Engelliler Derneği, Sivil Düşün AB Programı kapsamında romanların sesini duyurabileceği ortak bir platform oluşturdu. Bu çerçevede kurulan www.romanhaklari.org isimli web sitesinde romanlarla ilgili çeşitli projeler ve sorunlar gündeme getirilecek.

MAKAS: “ROMANLARIN SESİNİ DUYURABİLECEĞİ ORTAK BİR PLATFORM KURDUK”

Trakya Roman ve Engelliler Derneği Başkanı Erkan Makas, bugüne kadar birçok projeye imza attıklarını söyleyerek başladığı konuşmasında, “Bugün Sivil Düşün AB Programı kapsamında ilk kez Avrupa Birliği fonundan yararlanarak bir proje gerçekleştirecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. www.romanhaklari.org web sitesi projesi, ekibimizle birlikte uzun zamandır istediğimiz bir siteydi. Türkiye genelinde Roman hakları üzerine çalışma yürüten sivil toplum kurumlarıyla uzun yıllardır düzenli görüşmeler sağlamaktayız. Ancak hepimizin ortak sesini duyurabileceği bir platform mevcut değildi. TROYDEM adına ilk olarak buna çözüm bulmak gerektiğini düşünerek web sitesini Sivil Düşün AB Programı kapsamında hayata geçirdik. Web sitesinde mevsimsel işçilik, eğitim politikaları, erken yaşta evlilik, madde bağımlılığı, istihdam gibi konulara öncelik vermenin dışında tüm sivil toplum kurumlarının yapmış olduğu çalışmalara da yer vereceğiz. Roman Hakları üzerine bireysel ya da dernekler adına çalışmalar yürüten herkesi sitemize davet ediyoruz. Romanlar üzerine yayınlanmasını istediğiniz makale, haber, içerik gibi tüm çalışmalarınızı info@romanhaklari.org adresine gönderebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

ARI: “WEB SİTESİNDE ANKETİMİZ DE VAR”

TROYDEM Genel Sekreteri ve Sivil Düşün AB Programı Koordinatörü Gizem Arı ise, “Romanhaklari.org sitesinde, ‘8 Nisan Dünya Romanlar Günü yasal olarak kabul edilmeli mi?’ şeklinde bir anketimiz var. Trakya Roman ve Engelliler Derneği tarafından yürütülecek olan bu proje, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün mecliste kabulü için ortak çalışmada büyük rol oynayacağı düşünülmektedir.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.