3. ÇOCUK KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

2017 yılı 3. Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

3. ÇOCUK KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

2017 yılı 3. Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Kasım 2017 Cumartesi 10:20
3. ÇOCUK KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

    5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu'na göre verilen Koruyucu Destekleyici Tedbir kararlarının uygulanması kapsamındaki yönetmeliğin 20.Maddesine göre; görevli ve sorumlu kurumlar arasında bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanması amacı ile oluşturulan 2017 yılı 3.Koordinasyon Toplantısı Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ başkanlığında Edirne Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
    Cumhuriyet Savcısı Feridun MİRZABEY, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İl Emniyet Müdürlüğünden Çocuk Şube Müdürü İbrahim ÇINAR, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yrd. A.Turhan ATEŞ, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Şengül ÇİLDAM'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Edirne Belediyesi, Edirne Barosu, İl Sağlık Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi temsilcileri katıldı.
     3. Çocuk Koordinasyon Kurulu toplantısında; 2017 Restbet yılında gerçekleşen diğer toplantılarda alınan kararların ve uygulamaların değerlendirmesi yapıldı.
     Özellikle 2017 yılı 2. Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar ve uygulamaların yanı sıra, suça sürüklenmiş ve mağdur çocuklar, mahkemelerin vermiş olduğu tedbir kararları, madde ve madde bağımlılığı alanında yapılan çalışmalar gündeme getirildi. Edirne Merkez Mahalleler ve bağlı ilçelerin risk haritalarının değerlendirilmesi, çocuk izleme merkezinde gerçekleştirilen hizmetler, mahallelerde yaşanan suç teşkili olaylar ve nedenleri, yabancı uyruklu refakatsiz çocuklar ile ilgili yapılan çalışmalar tartışıldı.
    Dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocuklar için risk teşkil eden metruk binalar ve binalara yönelik yapılabilecek çalışmalar, okul servis araçları yönetmeliği ile denetimleri kapsamında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar görüşülerek karara bağlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.