BİLGİNİN MERKEZİ, İL HALK KÜTÜPHANESİ

Edirne 1. Murat Mahallesi, Cumartesi Pazarı yanındaki İl Halk Kütüphanesi her yaşta insanın yararlanacağı 100 bini aşkın kitapla hizmet veriyor. Kitapseverler veya bir konuyu araştıranlar hijyenik ortamda okuma ve inceleme yapıyor

BİLGİNİN MERKEZİ, İL HALK KÜTÜPHANESİ

Edirne 1. Murat Mahallesi, Cumartesi Pazarı yanındaki İl Halk Kütüphanesi her yaşta insanın yararlanacağı 100 bini aşkın kitapla hizmet veriyor. Kitapseverler veya bir konuyu araştıranlar hijyenik ortamda okuma ve inceleme yapıyor

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2017 Pazartesi 09:54
BİLGİNİN MERKEZİ,  İL HALK KÜTÜPHANESİ

    4 kat üzerine kurulan Edirne ll Halk Kütüphanesinin zemin katı arşiv ve kitap deposu olarak kullanılıyor.Eski yıllarda  yayınlanan gazete ve dergilerden yararlanmak isteyenler bu kattaki  basın arşivinden yararlanıyor.
KÜTÜPHANE GİRİŞİNDE ÇOCUK BÖLÜMÜ VE KONFERANS SALONU VAR     
       Kütüphaneni giriş katı ise  Çocuk Bölümü olarak kullanılıyor. İlkokul çağındaki çocuklar buraya gelerek kitap okuyabiliyor ve okuma alışkanlığı kazanıyor.
Öğrencilerin Kütüphane ile ilgili olarak merak ettikleri görevliden öğrenebiliyor. Buraya okumak için gelen çocuklar genellikle öğretmenlerinin nezaretinde geliyor
TRAKYA BİRKİK İLKÖĞRETİM OKULU OKUMA GÜNLERİ DÜZENLİYOR.    
 Kütüphane yanında olan Trakya Birlik İlköğretim Okulu kütüphaneden en çok yararlanana okul  durumunda. Öğretmenlerinin de teşvikiyle öğrenciler ders haricinde de  Kütüphaneye gelip kitap okumayı tercih ediyor. Öğretmenler okuma saati yapıyor.
Kütüphanenin  giriş katında ayrıca konferans salonu sergi salonu ve danışma bürosu yer alıyor. Konferans salonunda kültürel etkinlikler yapılıyor konferanslar düzenleniyor
Kütüphaneni ikinci katında ise  idari kısımlar yer alıyor. Üst katta yetişkinler salonları  bulunuyor bu katta  ayrıca teknik hizmetler veriliyor.
EVLERE ÖDÜNÇ KİTAP ALINIYOR. 
Kütüphaneye üye olmak ücretsiz. Üye olanlar 15 gün süre ile evlerine  ödünç olarak kitap  dergi alabiliyor. İl halk kütüphanesinde  halkın yararlanması için 18 bilgisayar bulunuyor.  Bilgisayardan  yararlanmak isteyenlere belli bir süre veriliyor. 
Bilgisayarı  araştırma  yapmak Baymavi amacıyla kullanacak olanlar için zaman kısıtlaması yapılmıyor. İstediği  yayını bulamayanlar için kütüphane yetkilileri okuyucu talebini not alarak o kitabın getirilmesini sağlıyor.
HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK
Kütüphane Pazartesi gününden cuma günü dahil 8.30- 19.00 Saatleri arcısında hizmet veriyor. Cumartesi günü ise saat 10.00 ile 18.00  saatleri arasında  kütüphaneden yararlanılıyor.
YENİ  KÜTÜPHANE YAPILMASI GÜNDEMDE
İl Halk Kütüphanesi yıkılarak, yerine daha modern ve bu kütüphaneni iki katı büyüklüğünde kütüphane yapılacak. Yeni kütüphanenin projesi Özel İdare tarafından hazırlanıp Kültür ve Turizm  Bakanlığının onayına sunulacak. 
Bir  süre önce Edirne'ye gelen  Kütüphaneler Genel Müdürü  yeni yapılacak kütüphanenin çok kapsamlı olacağını söyledi.  Kütüphane alanına yapılacak yeni kütüphanede  gençlik bölümü,  ilkokulu öncesi çocuklar için bölüm,ilkokul ve yetişkinler salonu ile sesli  çalışma odası, kafeterya, araç otopark alanı yer alacak. Yeni kütüphanenin yapılma aşamasında İl Halk Kütüphanesi geçici mekanda faaliyetini sürdürecek. İl Halk Kütüphanesine günlük ulusal gazete ve mahalli gazeteler de geliyor. İl halk kütüphanesinde 11 personel görev yapıyor.  daha önceleri  halkın yararlandığı  gezici  kütüphane  bakanlık tarafından kaldırıldı. 
İl halk Kütüphanesine her yaştan vatandaşlar geliyor. Özellikle cumartesi günleri  kütüphaneye ilgi daha çok oluyor.
27 mart ile 2 nisan  tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftasında  çeşitli etkinlikler  yapılıyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.