BÜŞRA'NIN BAŞARISI, ÖDÜLLENDİRİLDİ

Edirne Lisesi'nden Yetişenler Derneği ve Edirne Lisesi Eğitim Vakfı, Edirne Lisesi'nden mezun olan ve bu yıl girdiği LYS'de Türkiye 718'incisi olarak büyük bir başarıya imza atan Büşra Doğan'ı cumhuriyet altınıyla ödüllendirirken, yükseköğrenim hayatı boyunca Büşra'ya burs vereceğini açıkladı.

BÜŞRA'NIN BAŞARISI, ÖDÜLLENDİRİLDİ

Edirne Lisesi'nden Yetişenler Derneği ve Edirne Lisesi Eğitim Vakfı, Edirne Lisesi'nden mezun olan ve bu yıl girdiği LYS'de Türkiye 718'incisi olarak büyük bir başarıya imza atan Büşra Doğan'ı cumhuriyet altınıyla ödüllendirirken, yükseköğrenim hayatı boyunca Büşra'ya burs vereceğini açıkladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Temmuz 2017 Perşembe 05:00
BÜŞRA'NIN BAŞARISI, ÖDÜLLENDİRİLDİ

    Edirne Lisesi'nden Yetişenler Derneği ve Edirne Lisesi Eğitim Vakfı Genel Başkanı Atıl Erman ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı programla Doğan'ın başarısı okulda kutlandı. 2 milyon 168 bin adayın girdiği sınavda 718'inci olmanın çok büyük bir başarı olduğunu belirten Erman, Doğan'ın sınavda Edirne genelinde ilk 1000'e giren iki kişiden biri olduğunu söyledi. Doğan'ı Vakıf ve Dernek adına cumhuriyet altınıyla ödüllendirdiklerini dile getiren Erman, yükseköğrenim hayatı boyunca da Doğan'a burs vereceklerini açıkladı. 
    ''ÜNİVERSİTE HAYATI BOYUNCA BURS VERİLECEK''
    ELYD ve ELEV Genel Başkanlığını yürüten Atıl Erman, Büşra Doğan'ın çok büyük bir başarıya imza attığını ve tüm Edirne için gurur kaynağı olduğunu söyleyerek; “Büşra kızımızla gurur duyuyoruz. 2 milyon 168 bin adayın yarıştığı bir sınavda Türkiye 718'incisi olmak gerçekten büyük bir başarı. Bu başarıda emeği geçen başta Büşra kızım olmak üzere ailesini, okul müdürümüz Mehmet Kıyıcı, okul idari yönetimini ve öğretmenlerini gönülden kutluyorum. Okulumuz son 2 yıldır eğitim dönemini 5 Ağustos'ta açarak üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimiz için hazırlık kursları gerçekleştiriyor. Büşra'nın başarısı Edirne için bir gurur kaynağıdır. Kendisini cumhuriyet altınıyla ödüllendiriyoruz. Ayrıca üniversite hayatı boyunca vakıf Jestbet olarak burs vereceğiz.'' dedi.
‘'LİSEMİZE ROBOT LABORATUVARI KAZANDIRDIK''
    Erman, Edirne Lisesi'ne Londra'daki bir fuardan sonra Robot Laboratuvarı kurduklarını söyleyerek; ''Ayrıca ELYD ve ELEV yönetimi olarak bizler de eğitim fuarlarını takip ederek öğrencilerimize nasıl daha faydalı olabiliriz diye araştırmalar yapıyoruz. Örneğin geçen sene Londra'daki bir fuara katılmıştım. Sonrasında lisemize Robot Laboratuvarı'nı kazandırdık. ELYD ve ELEV olarak bu okulda yetişen gençlere olduğu kadar Edirne'deki gençlerimize de katkı sunmaya çalışıyoruz. Edirne Lisesi; Vefa Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Kabataş Lisesi gibi Türkiye'nin öncü liselerinde olmayan imkanlara sahip. Bununla da gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. 
    ''ÇALIŞTIM VE SONUCUNU ALDIM''
    Büyük bir Canlı bahis başarıya imza atan Büşra Doğan ise derslerini düzenli bir şekilde dinlediğini ve tekrar ettiğini belirten ; “Küçüklükten beri Özel Eğitim alanında yükseköğrenimimi yapmak istiyordum. Şu anda bütün üniversitelere bu alanda puanım yetiyor. Ancak ben Ankara Üniversitesi'nde okumak istiyorum. Sözel dersleri çok seviyorum. Okulda derslerimi hiç kaçırmadım. Dersleri düzenli bir şekilde dinleyip tekrar ettim. Çalıştım ve sonucunu aldım. Öğretmenlerime ve okul yönetimine çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.