“Çocuklarımızı düşünmeliyiz”

Edirne Veli Der Başkanı Mustafa Aytekin yaptığı yazılı açıklamada; kış saati uygulamasının tekrar gözden geçirilip uygulanması gerektiğini belirtti.

“Çocuklarımızı düşünmeliyiz”

Edirne Veli Der Başkanı Mustafa Aytekin yaptığı yazılı açıklamada; kış saati uygulamasının tekrar gözden geçirilip uygulanması gerektiğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2017 Çarşamba 10:11
“Çocuklarımızı  düşünmeliyiz”

    Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şöyle; "Tüm dünyada uygulanan ve geçmişte ülkemizde de uygulamaya konulan kış saati uygulamasından bu yıl da vaz geçilmesi biz velileri kara kara düşündürmektedir.
Kış saatine geçmemek, sıkıntılarını bile bile sırf ekonomik nedene bağlanıyor ise geleceğimiz olan çocuklarımız ikinci plana itilmiş oluyor. Bu çok ciddi bir yanlıştır. 
Geçmiş yıllarda çocuklarımız sabah karanlıkta ve soğukta yollara düştüler. Bunun ile ilgili binlerce olumsuzluk yaşandı. Çocuklarımız; uykusu yaz, Marsbahis sabah kahvaltısı yapmadan, aç karnına okul yollarında idiler. İlk derslere geç kalmadan tutun da motivasyon bozukluğu, derslere ve okula ilgisizlik yaşadılar. Sabah akşam velilerin kaygılı bekleyişi günlerce sürdü. Küçük çocukların refakatçıları ise hiç eksik olmadı.    
2017-2018 eğitim öğretim yılında da tüm bu yaşananlara rağmen kış saati uygulamasına geçilmedi. Ancak bakanlık uygulamayı esneterek valilik makamının inisiyatifine bıraktı. Biz veliler okula giriş ver çıkış saatlerinin mevsim şartlarına göre yeniden düzenlenerek çocuklarımızın gün ışığından daha fazla yararlanarak eğitim öğretim yapmasını istiyoruz.
Yetkililerimizin gerekli çalışmaları ivedilikle yapması başta çocuklarımızı olmak üzere tüm velileri mutlu edecektir. Okula giriş saatlerinin gün ışığına uygun hale getirilmesi düzenlemesinin yapılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.