CHP’nin iktidara yürüyüşünü  tanımlamak için ”Geliyor gelmekte olan” diye ne olduğunu halkın pek anlamadığı devrik cümleden oluşan sloganı var. Allah aşkına bunu halkın daha iyi anlayacağı şekilde ifade etmek mümkün değil mi.?

Bunun ne anlama geldiğini halka bu sözlerin neyi ifade etmek istediğini sordum doğru dürüst bilen yok.

Ne demek geliyor gelmekte olan .? Bilmece gibi sözler Ana Muhalefet partisi bu ve bunun gibi halka ulaşmasını sağlayacak  ne olduğu  belirsiz,halkın anlayamayacağı yöntemlerle başarı sağlaması mümkün mü.?

Her ne kadar son zamanlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı  halkla iç içe olma,bire bir görüşme  çalışmalarına ağırlık verse de, il ilçe örgütlerinin bu konudaki çalışmaları yeterli değil.

Bu partide her zaman seçim öncesinde olduğu gibi, parti ilkeleri  birlikteliği doğrultusunda çalışmalar bir yana bırakılıp,arkadaş ekipleri oluşturulup siyaset yapma yolu seçiliyor.

Bu görüntü ,ayrışmalar halka hiç güven vermiyor.Her birinin ayrı telden çaldığı bu kadrolarla  nasıl “ geliyor gelmekte olan ”sloganındaki amacınıza ulaşacaksınız.?

Bakıyoruz, illere genel merkez görevlilerinin bir gelip biri gidiyor. Bunlar halkla temasın,partililerce   nasıl  yapıldığı  konularını dikkate alıyorlar inceliyorlar  mı.? Yoksa bu ziyaretler yöneticiler ile görüşüp onu yeterli bulma şeklinde mi oluyor.?

------------------

SANDIK GÖREVLİLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Son yapılan    İstanbul belediye seçimlerinde sandık görevinin  ne sonuçların belirlenmesinde ne oranda   önem  taşıdığı  belli oldu.Sandıklarda görevli olanların ıslak imza almadan aldığı alacağı sonuçlar  su yüzüne çıktı.Bunda parti tarafından sandıklarda görev alacak partililerin seçimine özen gösterilmesinin ne kadar önemli, olduğu anlaşılıyor.

Sormak gerekmez mi? Belirlenen sandık görevlileri gerçekten parti, ilkelerine sahip kimselerden mi oluşuyor.? Yoksa  bu dikkate alınmadan hatta parti ile ilişkisi belli olmayan hatır gönülle belirlenmiş kimseler mi sandıklarda görev alacak.?

Bu görevde birkaç kuruş para alsın diye görevlendirilen,partili olduğu da belli olmayan kişiler varsa bu görev sağlıklı şekilde yapılmaz.Bu konuda denetim yapan parti görevlilerinin sandık görevlilerinin bazılarını arayıp parti üyesi  olup olmadıklarını bu görevi   yapıp yapmayacakları araştırılmalı.

Bu  seçim sonuçlarının sağlıklı alınması için çok önemli. Sanırım genel merkezce görevlendirilenler bu sorunun üzerinde dikkatli duruyor. Eğer bölgemizde de böyle laf olsun diye sandık görevlisi yapılanlar varsa parti yönetimleri listeleri yeniden gözden geçirmeli.

Konu hakkında bilgisi olmayanlar sandıklarda görev almamalı.Seçimin zamanında yapılacağı konusu  gerçeği yansıtmıyor.Belki bu sonbaharda seçim yapılabilir. Yaz aylarında sahile koşan ,rehavete kapılan sosyal demokratlar başarı beklerken hezimetle karşılaşabilir.

 Ne yazık ki, şehir merkezinde devam eden partililer arasındaki gruplaşma ilçelerde de olduğu duyumunu aldım .

Keşan ilçe örgütünün düzenlediği dayanışma yemeğinde bu net olarak görülmüş.Bunu yemeğe katılanlar söylüyor.Ekonomik gücü iyi olan partililer  taraftarlarıyla burada boy göstermek istemiş.“Ben güçlüyüm “ denilmek istenmiş. Bazı partililer bundan rahatsız olup geceden etken ayrılmış.Bunlar iyi görüntüler değil.Bırakın parti, dışından kişilere güven vermesini bu durum partililer arasında da güvensizlik yaratıyor. İş işten geçmeden CHP’deki bu  klikleşmenin son bulması gerekir.

  Yoksa” geliyor gelmekte olan” beklentisi  hiçbir zaman  gerçekleşmez.

--------------

 FIKRA

FAİZLERNİ İSTERİM

Salamon tatilini geçirmek için gittiği köyün civarında dolaşırken cüzdanını düşürmüş.

Cüzdanında beş bin lira  para olduğundan Salamon bu kayıp karşısında adeta deliye döner.

Aradan iki ay geçtikten sonra namuslu bir köylü Salamon’un cüzdanını bulduğunu Salamon’a duyurmuş. Bunu haber alan Salamon sevinçle köyün yolunu tutmuş. Köylünün bulduğu cüzdanı almış.Bu  sırada paraları sayarken Salamon’un kaşlarını çatıldığını gören köylü merekla sormuş:”Yolsa cüzdanındaki para daha fazla mıydı ?”

Salamon “ hayır” demiş.”Ama parayı kaybedeli iki ay olduğuna göre kaybettiğin faizleri şimdi vana kin ödeyecek,ben bunu kimden alacağım”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.