3 BİN 300’E ULAŞTI!

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı’nda konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, uluslararası öğrenci sayısının bu yıl yapılan kayıtlarla birlikte 3 bin 300’e ulaştığını ifade etti.

3 BİN 300’E ULAŞTI!

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı’nda konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, uluslararası öğrenci sayısının bu yıl yapılan kayıtlarla birlikte 3 bin 300’e ulaştığını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2018 Perşembe 09:03
3 BİN 300’E ULAŞTI!

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen oryantasyon programı Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Oryantasyon programına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzan, Edirne Bulgaristan Konsoloslarından Radoslava Kafedzhiyska, İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan ve yurt dışından gelerek Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.
REKTÖR TABAKOĞLU: “3 BİN 300 ULUSLARARASI ÖĞRENCİYE ULAŞTIK”
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu yıl uluslar arası öğrenci sayısının 3 bin 300’e ulaştığını söyleyerek, “2 yıl önce bin 700 olan uluslararası öğrenci sayısını stratejik bir kararla 2023’te 10 bin yapmak için çalışıyoruz. Trakya Üniversitesi’nin şu anda 49 bin öğrencisin 3 bin 300’ü uluslararası öğrenci. Trakya Üniversitesi bölgemizdeki en köklü ve en büyük eğitim kurumlarından birisidir. Bu yıl bin 100 uluslararası öğrenci kaydı yaptık. Bu da bizi gururlandıran bir gelişmedir. 58 farklı ülkeden öğrencimizle bir aradayız. 3 bin kadar öğrenci de balkanlardan gelmiştir. Özel bir sistemle öğrenci alıyoruz. Öğrencilerimizin yüzde 90’ını balkanlardan alabiliyoruz. Edirne 8’bin 300 yıllık tarihe sahip özel bir şehirdir. Birçok medeniyet gelmiş, geçmiş. Bu geçiş esnasında Balkanlar önemli bir yer almıştır. Bizim medeniyetimiz de bu coğrafyaya ilgisi çok eski tarihlere dayanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
REKTÖR TABAKOĞLU: “TÜRKİYE BİR ANAVATANDIR”
Rektör Tabakoğlu, 40 ülkenin bulunduğu bu coğrafyada Türkiye’nin bir anavatan olduğunu ifade ederek,  “Bulgarları Türk soyu kardeşimiz olarak kabul ediyoruz. Pek çok medeniyetle bir olup kaynaştılar. Nereden geldiğimizi bilmeliyiz ki geleceğimizi ona göre görebilelim. Amerika rüyası dediğiniz rüya kâbusa dönmüş durumda. Avrupa Birliği zor durumda çünkü ötekine tahammül yok. Türkiye, bu coğrafyada öteki, başkası dediğimiz her topluma kucak açmış o eski Osmanlı anlayışını gösteren bir anlayışla inadına farklı kültürlere, farklı dinlere saygı anlayışıyla devam ediyor. O yüzden sizin kendi kimliğinizle geldiğiniz bu topraklarda kendi kimliğinizle burada olmanız çok önemli. Türkiye esasında bu 40 ülkenin olduğu bu coğrafyada bir anavatandır.” dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.