ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen resim yarışmasında öğrenciler tarafından resmedilen 38 eser Erasta AVM’de sergilendi.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen resim yarışmasında öğrenciler tarafından resmedilen 38 eser Erasta AVM’de sergilendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2018 Perşembe 09:04
ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!



Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği ‘Erken teşhis hayat kurtarır, meme kanserinde erken teşhisin önemi’ konulu resim yarışmasında Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Mustafa Utku Cömert birinci olurken, ikinci Elif Cemre Varol, üçüncü ise Ceren Akbay oldu.
KALKAN: “ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ”
Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan erken teşhisin önemini vurgulayarak, “Kanser, günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olup gündemdeki yerini korumaktadır. Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser, öldürücülüğünün yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Biz de Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserine dikkat çekebilmek amacıyla resim yarışması düzenledik.” ifadelerini kullandı.  

CIRIT: “BURADAKİ HER ESER ÇOK DEĞERLİ”
Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, buradaki her eserin öğrencilerin de farkındalıklarını geliştirmek açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, “Gerçekten çok önemli bir konu. Kanser ülkemizi saran bir ahtapot ayakları gibi, her tarafı sarmış durumda. Bunun önüne geçmek için de erken teşhis gerekiyor. Biz çocuklarımıza sadece bununla alakalı bir fikir beyan ettik. Öğrencilerimiz araştırmalarını yaptılar. Kanser olan bir kişi manevi çöküşü nasıl yaşıyor? Erken teşhisin kişi üzerindeki etkisi nedir? Bunları resmettiler, bunların çabasını gösterdiler. Müfredatımız içerisinde bu tür sosyal faaliyetlerin önemi çok büyük. Çocuklarımızın nasıl zihinsel bir düşünce içerisinde bu resimleri yaptıklarını göreceksiniz. Gerçekten buradaki her eser çok değerli. Çünkü öğrencilerimizin şu anda bunun farkına varmaları, gelecekte bu kadar öğrencimizin kanser olma riskinden kurtulması anlamına geliyor.” dedi.

Bülent Sariçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.