4 BİN AŞURE DAĞITILDI!

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlara 4 bin adet aşure dağıtıldı.

4 BİN AŞURE DAĞITILDI!

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlara 4 bin adet aşure dağıtıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Eylül 2020 Salı 15:13
4 BİN AŞURE DAĞITILDI!

Muharrem Ayı nedeniyle Saraçlar Caddesi’nde kurulan stantta; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Cemevi Dedesi Mustafa Çetin, vatandaşlara aşure dağıttı. Edirne genelinde 4 bin adet aşure dağıttıklarını belirten Başkan Gürkan, “Bütün insanlığın, bütün dinlerin ortak yaşam alanı olan Edirne’de çok şükür ki; bu anlamda hiçbir çatışmamız yok. İlk günden bu yana Cemevimizle beraber ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Bundan sonra da getireceğiz.” dedi.

ÇETİN: “EDİRNE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Edirne Cemevi Dedesi Mustafa Çetin, burada yaptığı açıklamada, “12 günden beri oruçluyduk. Herkesin Muharrem ayı oruçlarını Allah kabul etsin. Edirne Belediyesi’ne bu anlamlı davranıştan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

GÜRKAN: “TUTULAN ORUÇLARIN KABUL OLMASINI DİLİYORUM”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, “Bugün Muharrem orucunun son günü. Bu nedenle biz de Edirne Belediyesi olarak aşurelerimizi dağıtıyoruz. Öncelikle Muharrem orucunu tutan bütün canları tebrik ediyorum. Oruçları kabul olsun. Elbette İslam dini, son din. İnsanlığa en yakın din. İnsanların özelliklerinin buluştuğu bir din. Peygamber Efendimizin damadı Halifemiz Hz. Ali ve evlatlarının Kerbela’da şehit edilmesi nedeniyle bu oruçlar tutuluyor. Dünyada Yezit’ler bitmiyor. O yüzden biz güzel dinimiz olan İslam’daki özellikleri mutlaka bu toplumun her bir ferdine anlatmalıyız. Bütün insanlığın, bütün dinlerin ortak yaşam alanı olan Edirne’de çok şükür ki; bu anlamda hiçbir çatışmamız yok. İlk günden bu yana Cemevimizle beraber ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Bundan sonra da getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.