Ziyaret kapsamında, afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesini artırmak amacıyla yeni oluşturulan AFAD eğitim sahası ile AFAD Merkezi toplantı salonunda incelemelerde bulunuldu. Yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Sezer, eğitim alanlarının sivil arama kurtarma dernekleri ve ilgili kurumların kullanımına sunulmasının önemine dikkat çekti.
İncelemeler sırasında değerlendirmelerde bulunan Vali Sezer, il genelinde afetlere karşı bilinçli ve donanımlı bir toplum oluşturmak amacıyla önemli çalışmalar yürütüldüğünü vurguladı.
Vali Sezer, Edirne genelinde 2 binden fazla gönüllüye arama kurtarma eğitimi verildiğini belirterek, bu gönüllülerin afet anlarında profesyonel ekiplerle koordineli şekilde görev alabileceğini ifade etti.
”AFETLERLE MÜCADELE GÜCÜMÜZ ARTIYOR"
Vali Sezer, AFAD Koordinasyon Merkezi bünyesinde oluşturulan yapının, afet öncesi hazırlık, afet anı müdahale ve afet sonrası koordinasyon süreçlerinde önemli katkı sağlayacağını söyledi. Eğitim sahaları ve koordinasyon merkezleri sayesinde Edirne’nin afetlere karşı daha hızlı, etkili ve organize şekilde müdahale edebilecek kapasiteye ulaştığını dile getirdi.
Ziyaret sırasında, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin önemine de dikkat çekildi. AFAD eğitim alanlarının, sivil arama kurtarma dernekleri ile ilgili kurumların ortak kullanımına açık olmasının, afetlere hazırlık çalışmalarını daha da güçlendireceği belirtildi.
Vali Sezer’in gerçekleştirdiği ziyaret, Edirne’de afet bilincinin artırılması ve hazırlık çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünün önemli bir göstergesi olarak değerlendirilirken, AFAD Koordinasyon Merkezi’nin önümüzdeki dönemde aktif rol üstlenmesi bekleniyor.
Gözde Kabasakal
