EDİRNESPOR SAHİPSİZ DEĞİL!

Edirnespor Kulüp Başkanı Nabi Kırmızı’nın istifasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, basın mensuplarının karşısına çıkarak, Edirnelilerin ve taraftarın bir tereddüdünün olmamasını isteyerek, “Edirnespor Başkanlığını kimseye Kara kaşından, kara gözünden dolayı değil, ekonomik olarak bunları sorunlara destek olacağı için bıraktı arkadaşlarım. Başkanlar bırakabilir, yönetimden bırakanlar olabilir. Biz takımımıza da şehrimize de sahip çıkarız. Bu şehrin Valisi de Belediye Başkanı da var. Edirnespor’un sonuna kadar yanında olacağız” dedi.

EDİRNESPOR SAHİPSİZ DEĞİL!

Edirnespor Kulüp Başkanı Nabi Kırmızı’nın istifasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, basın mensuplarının karşısına çıkarak, Edirnelilerin ve taraftarın bir tereddüdünün olmamasını isteyerek, “Edirnespor Başkanlığını kimseye Kara kaşından, kara gözünden dolayı değil, ekonomik olarak bunları sorunlara destek olacağı için bıraktı arkadaşlarım. Başkanlar bırakabilir, yönetimden bırakanlar olabilir. Biz takımımıza da şehrimize de sahip çıkarız. Bu şehrin Valisi de Belediye Başkanı da var. Edirnespor’un sonuna kadar yanında olacağız” dedi.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
09 Kasım 2022 Çarşamba 06:01
EDİRNESPOR SAHİPSİZ DEĞİL!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Nabi Kırmızı’nın istifasının ardından Edirnespor’un 22 Kasım’da kongreye gideceğini belirterek, “Bu şehrin Valisi de Belediye Başkanı da var. Edirnespor’un sonuna kadar yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkan Recep Gürkan, Edirnespor Yönetim Kurulu Başkanı Nabi Kırmızı’nın istifasının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yaşanan süreç hakkında bilgi verdi.. Edirnespor’un 4 Eylül’de kongre yaptığını ve bu kongrede yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirlediğini hatırlatan Başkan Gürkan, “Takımın bu sezon çok başarılı gitmediği ortada. Bunun nedenleri neler? Kamuoyunda bir algı var. Taraftarlarla ilgili bir takım çalışmalar görüyorum ben” dedi.

Yeni yönetimin oluştuğunu ve yapılan maçlarda beklenen başarının elde edilemediğini dile getiren Başkan Gürkan, “Olur böyle şeyler. Sonuçta bu bir spor. Milyar dolarlık takımlar bile bazen yeniliyor. Gayet doğal bir süreç. Ardından yönetim kurulu başkanı seçilen Sayın Nabi Kırmızı 5 Ekim tarihinde yönetim kuruluna bir istifa dilekçesi göndermiş. Olabilir. Doğal bir süreçtir bu. Bunu gönderdikten sonra 18 Ekim'de bu sefer noter kararıyla istifa dilekçesini göndermiş. Yönetim Kurulu Başkanlığından ve yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmış. Nabi Kırmızı’nın kararına saygı duyuyoruz” dedi.

8 YILDIR TAKIMI NEREYE GETİRDİĞİMİZ BELLİ

Belediye Başkanı Gürkan, takıma 8 yıldır sahip çıktıklarını ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “8 yıl içerisinde Edirnespor’u nereden nereye getirdiğimiz belli. 160 kişinin mal varlıklarının üzerinde 20 yıldır devam eden hacizler vardı. Bunları kaldırdık. Edirnespor’un borcu var mı? Evet. Geçmiş sezondan SGK, vergi, futbolcular… Toplam 600 bin borcu var. Edirnespor’un 20-25 yıllık borçlarını ödemişiz de 600 bin TL borç ödenmeyecek bir rakam mı?” şeklinde konuştu.

TARAFTAR ÜZERİNDEN OPERASYON YAPILMAK İSTENİYOR

Başkan Gürkan, taraftar üzerinden bir operasyon yapılmak istendiğini ifade ederek, 8 yıldır bu takıma sahip çıkan bir yönetim kurulu, bir belediye var. Edirneli iş insanlarından, yatırımcılardan çok azı dışında bir destek görmüyoruz. Geçtiğimiz yıl 150 liradan bin tane komine bilet satılamadı, bu şehirde. Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ile de gelmeden önce görüştüm. Bu şehrin Valisi de var, Belediye Başkanı da var. Gerektiğinde taşın altına gövdelerini de ellerini de koyarlar. Şimdi de koyacağız. Edirnespor’a şehrin Valisi de Belediye Başkanı da sahip çıkıyor. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Başkanlar bırakabilir, yönetimden de bırakanlar olabilir. Biz takımımıza sahip çıkarız.” dedi.

Nabi Kırmızı’nın bugüne kadar Edirnespor için 2 milyon 600 bin TL bir para harcadığını belirten Gürkan, “Bunun içinde transferler de var. Çoğu transfer zaten. Bu paranın 300 bin TL’si zaten kendi tarafından geri alınmış durumda. İstiyorsa kalan parayı da belli şartlarda öderiz. 2-3 milyon için ne kimseye Edirnespor’u bırakırız ne de kimsenin parasının üstüne yatarız. Biz Edirnespor’un trilyonluk borçlarını ödedik. Bunu mu ödemeyeceğiz? Edirnespor’umuza da sahip çıkarız. Futbolcularımız da teknik heyetimiz de camiamız da Edirneliler de hiç merak etmesin. Bu şehrinin belediyesi de Valiliği de Edirnespor için elinden ne geliyorsa geçmişte de yapmıştır, gelecekte de yapacaktır” şeklinde konuştu.

Gürkan, Nabi Kırmızı’nın istifası ile yönetim kurulu da hem yeni yönetimi oluşturmak hem de yeni başkanı seçmek için 22 Kasım’da kongre kararı aldı. Yeni başkanlarını seçecekler ve yeni yönetimlerini oluşturacaklar. Biz de Sayın Valimiz ile birlikte yakın bir zamanda bir dayanışma yemeği düzenleyecek, yemeğe iş insanlarını davet edeceğiz. Edirneli iş insanlarından bu konuda destek bekliyoruz. Edirnespor sonuna kadar bizimdir, Edirnelilerindir” dedi. 

Yavuz Göktaş

Son Güncelleme: 08.11.2022 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.