GAZZE'DEKİ CİNAYETLERE TEPKİ

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı, Saraçlar Caddesi’nde Gazze’deki anneler için eylem yaptı. Eyleme, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, AK Parti  İl Kadın Kolları Başkanı ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Nergis İnce ve partililer katıldı.

GAZZE'DEKİ CİNAYETLERE TEPKİ

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı, Saraçlar Caddesi’nde Gazze’deki anneler için eylem yaptı. Eyleme, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, AK Parti  İl Kadın Kolları Başkanı ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Nergis İnce ve partililer katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Mayıs 2024 Cuma 00:00
GAZZE'DEKİ CİNAYETLERE TEPKİ

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nergis İnce, burada yaptığı basın açıklamasında anneler günü öncesinde yaşanan katliamlarda son kırım yapıldığını, Gazzeli annelerin çocuklarının cesetlerini teşhis edebilmek için önceden kollarına isim ve işaret yazdıklarını söyledi.

Gazze'de 60 bin hamile kadının risk altında olduğunu ifade ederken, bugüne kadar yapılan saldırılar sonucu 34 bin 683 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek şöyle devam etti:

“Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyorum: her can tek, her can biricik ve bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir. Filistin Sağlık Bakanlığının 5 Mayıs'ta yaptığı açıklamaya göre; İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler kadın biriminin raporuna göre Gazze'de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37'si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100, peki ya sağ kalan ve yasam savaşını sürdürmeye, çocukları için hayata tutunmaya çalışan kadınlar, anneler! Filistin'de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Ne diyordu Gazzeli anne? ‘Ben 6 çocuk doğurmakla yükümlüyüm çünkü 2'sini İsrail öldürecek, 2'si eve ekmek getirmek için çalışacak, 2'si de okusun ki ülke için işe yarasın’”.

“FİLİSTİNLİ ANNELER KAZANACAK”

Filistinli annelerin kazanacağını dile getiren İnce, “Bizler bugün AK Parti Edirne İl Kadın Kolları Başkanlığı, teşkilatlarımız, kadın milletvekilimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak buradayız. Şu anda 81 ilde AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. 2 çocuğu şehit edilen Gazzeli kadın soruyor ya ‘Hasan ve Bera’nın suçları neydi? ne günah işlediler?’ İşte o anneler için soruyoruz. Yaşamayacağını bile bile çocuk doğuran Gazzeli anneler için susmuyoruz. Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen, eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direniş bitmez. Ve kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz: Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek” dedi.

Bu arada Mehmet Kaya isimli bir vatandaş eyleme destek verdi. Gazze’de yaşanan olaylara karşı bütün dünyanın sustuğunu ifade eden Kaya, göz yaşlarına hâkim olamadı.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.