“EKONOMİYİ 1 AYDA AYAĞA KALDIRIRIZ!”

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, Türkiye ekonomisine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Arda, “DEVA Partisi olarak ekonomiyi 1 ayda ayağa kaldırırız.” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİYİ 1 AYDA AYAĞA KALDIRIRIZ!”

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, Türkiye ekonomisine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Arda, “DEVA Partisi olarak ekonomiyi 1 ayda ayağa kaldırırız.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Ekim 2020 Pazartesi 07:58
“EKONOMİYİ 1 AYDA AYAĞA KALDIRIRIZ!”

Demokrasi ve Atılım Partisi Kurucu İl Başkanı Kerem Arda, partisinin çalışmaları ve Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. Hızla artan döviz kurlarını Türkiye’nin hak etmediğini belirten Arda, açıklanan enflasyon rakamlarının da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“ENFLASYON YILDA DEĞİL, AYDA YÜZDE 10”

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, Türkiye’nin bu döviz kurlarını hak etmediğini belirterek, “Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı görmek beni çok üzüyor. Euro neredeyse 10, Dolar 8 TL olmuş durumda. Türkiye bugün bir Yunanistan vatandaşının 10’da 1’i paraya sahip olmayı hak etmiyor. Biz sınır komşusuyuz. Sınırlar açık olsa 10 dakikada gidebileceğimiz bir yer. Bunu Türkiye hak etmiyor. Bugün geldiğimiz noktada Leva 5 TL oldu. Belki bizim şehrimizin ekonomisine bir yerden hareket katıyor gibi gözüküyor ama biz bir yerden aldığımızı bir yerden veriyoruz. Gündüz Bulgar müşteriyle alışveriş yapıyorsunuz. Kazandığınızı düşünüyorsunuz ama akşam markete gittiğinizde herhangi bir şeyiniz yok. Fiyatlar el yakıyor. Hepimiz bunu yaşıyoruz. Açıklanan enflasyon oranlarını görüyoruz. Bana göre Türkiye’de enflasyon yılda değil ayda yüzde 10’dur. Hepimizin gözünün önünde gerçekleşiyor. O yüzden biz çok üzülüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİYİ 1 AYDA AYAĞA KALDIRIRIZ”

DEVA Partisi olarak ekonomiyi ayağa kaldırabileceklerini söyleyen Arda, “Biz sürekli kredi pompalayarak, para basarak ekonomiyi yürütmeye çalışıyoruz. Dövizimiz yok. Döviziniz olmadan para bastığınız sürece döviz yukarı gitmeye devam edecek. Durması mümkün değil. Birkaç gün önce dövizde bir gevşeme olmuştu. Dün Merkez Bankası tekrar faizi arttırmayınca tekrar bıraktığımız yere geri geldi. Dövizin artması Sayın Maliye Bakanımızın ‘Biz kura bakmıyoruz’ gibi değil. Dövizin artması açık ve net olarak Türkiye’nin fakirleşmesidir. Bugün arabalarımıza koyduğumuz benzin, evimizde yaktığımız doğalgaz aklınıza ne geliyorsa hepsi dövizdir. Maalesef ki böyle. Bu yüzden dövize bakmayarak bir ekonomi politikası yürütülmesi mümkün değildir. Faiz oranları baskılanıyor, bazı çeşitli ekonomi politikaları deneniyor. Ama ekonomi bir bilim. Rasyonel davranmak gerekiyor. Rasyonel politikaları var. Alınan kararların bedelleri var. Bunun sonu vatandaşın cebine yansıyor. Bu yüzden de ben üzülüyorum. Her zaman söylüyorum. DEVA Partisi olarak ekonomiyi 1 ayda ayağa kaldırırız.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.