ERBAŞ ESKİ CAMİİ'DE KILIÇLI HUTBE OKUDU

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Eski Cami’de kılıç kuşanarak Cuma hutbesi irad etti. Muharrem ayı, Kerbela, birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Kırkpınar pehlivanlarına da başarılar diledi.

ERBAŞ ESKİ CAMİİ'DE KILIÇLI HUTBE OKUDU

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Eski Cami’de kılıç kuşanarak Cuma hutbesi irad etti. Muharrem ayı, Kerbela, birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Kırkpınar pehlivanlarına da başarılar diledi.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
04 Temmuz 2025 Cuma 00:00
ERBAŞ ESKİ CAMİİ'DE KILIÇLI HUTBE OKUDU

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Edirne’de Eski Cami’de kılıç kuşanarak Cuma hutbesi irad etti, ardından Cuma namazını kıldırdı. Osmanlı'dan bu yana gelen bir gelenek olan kılıçla hutbe iradını canlandıran Erbaş, birlik, kardeşlik ve İslam dünyasının dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı.

İpsala ilçesindeki bir Kur’an kursu açılışına katılmasının ardından Edirne il merkezine geçen Erbaş, tarihi Eski Cami’de hutbesine Muharrem ayının faziletlerinden bahsederek başladı. Hazreti Muhammed'in sünnetine sıkı sıkıya sarılmanın önemini vurgulayan Erbaş, "Bizlere düşen Peygamberimizin sünnetine sarılmak, onu her şeyden çok sevmektir" diye konuştu.

Aşure Günü’nün önemine değinen Erbaş, Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve beraberindekileri rahmetle andı. İslam dünyasının dağınık görüntüsünün zalimlerin zulmüne zemin hazırladığını belirten Erbaş, “Zulüm, zalimlerin gücünden değil, Müslümanların parçalanmışlığındandır” dedi.

Konuşmasında Gazze başta olmak üzere zulüm altındaki coğrafyaları da anan Erbaş, İslam dünyasının birlik olması gerektiğini yineledi. Ülke genelinde etkili olan orman yangınlarına da değinen Erbaş, vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaparak, yangınlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Hutbesinin sonunda Enfal Suresi'nin 46. ayetini hatırlatan Erbaş, “Allah’a ve Resulüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra gücünüz gider, zaafa düşersiniz” dedi. Cuma namazının ardından yapılan duada, Filistin ve mazlum coğrafyalar için yardım temennisinde bulunulurken, Kırkpınar’da er meydanına çıkacak pehlivanlara da dua edildi.

Hz. Hamza’nın varisleri olan pehlivanlarımıza Cenab-ı Hak’tan güç, kuvvet ve koruma diliyorum” diyen Erbaş, 664. kez düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin de bu topraklardaki köklü geleneklerden biri olduğunu hatırlattı.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.