GELENEKSEL ORGANİZASYONA YOĞUN İLGİ

Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen etkinlikte; Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye’den katılan yaklaşık 500 sporcu, 15 kilometre pedal çevirdi.

GELENEKSEL ORGANİZASYONA YOĞUN İLGİ

Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen etkinlikte; Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye’den katılan yaklaşık 500 sporcu, 15 kilometre pedal çevirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Mayıs 2019 Pazartesi 09:09
GELENEKSEL ORGANİZASYONA YOĞUN İLGİ

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Karaağaç Mahallesi girişinde bulunan bir restaurant bahçesinde düzenlenen programa, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Doğa Sporları Kulübü Başkanı Orkun Akman ve çok sayıda davetli katıldı.  başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Edirne Belediye Bandosu tarafından verilen mini konserle başlayan etkinlik, Bulgaristan’dan katılan söz korosunun konseriyle devam etti.

ZIPKINKURT: “ÖNEMİNİN ANLATILMASI, SÜRECİN EN ÖNEMLİ AYAĞIDIR”
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt burada yaptığı konuşmada, “Türkiye Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinde son 10 yılda çok önemli aşamalar kaydetti. Bu süreçle birlikte birçok alanda reformlar yapılmaya başlanmış ve bu reformlar hızla devam etmektedir. Entegrasyonun hala devam ettiği bu dönemde, bu ilişkilerin her iki taraf için de öneminin toplumlarımıza anlatılması, sürecin en önemli ayağıdır. Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'nin sporseverlerini 11 yıldır Avrupa Günü için bir araya getiren bu etkinliğin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı başta siz bisikletlilere ve tüm halkımıza teşekkür ederim.” dedi. 

AKMAN: “DOSTLUĞUMUZU PAYLAŞIYORUZ”
EDOSK Başkanı Orkun Akman ise, “Sınırların yalnızca diplomatik bir zorunluluk olduğunu ortaklaşa birçok sportif ve kültürel etkinlikler gerçekleştirerek gösteriyoruz. Bugünkü etkinliğimiz de bunun en güzel somut göstergelerinden biri. Bizler 3 ülkenin sınır bölgelerinde yaşayanlar olarak sadece bu coğrafyayı değil; kültürü, gelenekleri, yemekleri, müzikleri ve en önemlisi dostluğumuzu paylaşıyoruz. Edirne'de gerçekleştirilen onlarca renkli etkinlerden biri olan bu şenliğimiz aynı zamanda Edirne'nin bisiklet sporlarına uygun bir kent olduğunun da açık bir göstergesidir. Ayrıca iki Avrupa Birliği üyesi ülkeye komşuluk yapan Edirne'de 3 ülkeyi kapsayan, 3 ülke insanını buluşturan organizasyonlara imza atmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan yaklaşık 500 bisikletli, 15 kilometre bisiklet sürdü.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.