“GERÇEK ANKET PAZAR GÜNÜ!”

Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kentte yapılan ve manipülasyon içerdiği iddia edilen anketler hakkında, “Dünya'da herkesi kandırmaya çalışabilirsin ama artık herkes teknolojiyi kullanmasını biliyor. Anketleri hepimiz görüyoruz. Rakamlara bakıyorum, sahaya halka bakıyorum onunla, o anket sonucu örtüşmüyor. Göreceğiz, gerçek anket Pazar günü.” dedi.

“GERÇEK ANKET PAZAR GÜNÜ!”

Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kentte yapılan ve manipülasyon içerdiği iddia edilen anketler hakkında, “Dünya'da herkesi kandırmaya çalışabilirsin ama artık herkes teknolojiyi kullanmasını biliyor. Anketleri hepimiz görüyoruz. Rakamlara bakıyorum, sahaya halka bakıyorum onunla, o anket sonucu örtüşmüyor. Göreceğiz, gerçek anket Pazar günü.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Mart 2019 Perşembe 08:22
“GERÇEK ANKET PAZAR GÜNÜ!”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan dün kentte bulunan bir tesiste basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Millet İttifakı Adayı Recep Gürkan, “Edirneliler sağduyulu, Atatürkçü, demokrat insanlardır. Pazar günü oylarını kullanacaklardır. Oylarını kullanırken de ülkeyi bu kadar büyük geçim derdine sokan, adaletle ilgili tüm kafalarda soru işaretleri oluşturan mevcut iktidara gereken kırmızı kartı Pazar günü vereceklerine yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: “VATANDAŞ GEÇİM DERDİNDE”

Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 45 gündür sahanın her noktasında çalışıyoruz. Birçok konuşmada da gündeme getirdiğimiz gibi, biz bu seçimleri bir tarafıyla sadece yerel seçim olarak görüyoruz. Çünkü yerel seçimde halk bulunduğu seçim bölgesinde belediye başkanını, meclis üyelerini ve il genel meclis üyelerini yani yerel yöneticilerini seçecek. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte kentinin, köyünün nasıl ve kimler tarafından yönetilmesi gerektiğini, hangi projeleri daha çok takdir ettiğini, iradesiyle ortaya koyacak. Burada asıl olan vatandaşın oy kullanma, demokrasi hakkının özgür bir biçimde sandığa yansıması ve yine sandıktan da şaibesiz bir biçimde çıkmasıdır. Bizlerin Millet İttifakı olarak birinci önceliğimiz bu. Tabii hiçbir yerel seçimi ülkenin gidişatından ayırmak mümkün değil. Çünkü ülkenin genelinde olan her şey, yereli de mutlaka doğrudan etkilemekte. Biz siyasetçiler bir anlamda seçim derdindeyiz ama vatandaş seçim derdinde değil. Halkın ve esnafın neredeyse tamamı geçim derdinde. Ülkemizde geçim derdi o kadar yakıcı bir hale geldi ki, hangi toplumsa statüde olursa olsun tüm vatandaşlar ağlaşıyor, yakınıyor ve geçmişte iktidara oy verdikleri için de pişmanlıklarını epey de sert bir biçimde dile getiriyorlar. Bu tablodan da görüyoruz ki, Millet İttifakı olarak sadece Edirne'de değil Türkiye'nin birçok yerinde bu seçimin en büyük gücü halkın millet ittifakının doğru politikalarına göstereceği teveccüh olacaktır.” dedi.

GÜRKAN: “3 NOKTAYA SİYASETİN GİRMEMESİ GEREKİR”

Başkan Gürkan, siyasetin girmemesi gereken yerlerin olduğunu belirterek, “Edirne'de hemen hemen gitmediğimiz hiçbir yer, dokunmadığımız hiç kimse kalmadı. Bunun iki istisnası var, kendi adıma söylemek gerekirse. İktidarın ve iktidar partisi mensubu yöneticilerinin kamu kurumlarını sanki partilerine bağlı bir kurummuş gibi görmelerinden ötürü, kamu kurum çalışanlarına bir söz gelmemesi için, onların rencide edilmemesi için, haksız tayinlere, sürgünlere benim yüzümden sebep olunmaması için bu seçimde hiçbir kamu kurumunu ziyaret etmedim. Bu arkadaşlar zannediyor ki, onlar bir parti değil de devlet, çalışanları da partiye bağlı elemanlar. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü devlet gelenekleri olan bir Cumhuriyettir. Kim ne yaparsa yapsın bu gelenekleri asla ve asla bozamadı, bozamaz da. Bunun gerçekten üzüntüsünü, şaşkınlığını yaşıyoruz. Ben bu iktidar kadar kamu kurum çalışanlarına baskı kuran, hoyratça davranan, onları rencide eden, kıran, kendilerine yakın görmedikleri herkesi düşman gibi gören bir iktidar görmedim. Hiçbir okula ziyaret yapmadım. Bunu şunun için yapmadım. Bizlerin inancı odur ki; 3 noktaya siyasetin girmemesi, elini uzatmaması gerekir. Bunlardan biri camiler, biri okullar, biri de kışlalardır. O nedenle ben toplumumuzun da bu hassasiyetini bildiğim için bu yerlerin hiçbirini ziyaret etmedim. Bu bağlamda buradan Edirne'deki tüm kamu çalışanlarına, tüm okullarımıza selamlarımı, saygılarımı sunmak istiyorum, lütfen beni yanlış anlamasınlar.” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: “GERÇEK BEKA, SAĞLIKLI GIDA”

Başkan Gürkan, sağlıklı gıda tüketilmesinin gerçek beka olduğunu söyleyerek, “Bugün itibariyle Edirne'de 5 yıldır yaptıklarımız; Edirne'nin temel belediyecilik hizmetleri noktasında 20-30 yıldır yapılamayanları yaptığımız için her noktada çok fazla site ziyareti yaptım, özellikle kadınlarımızla ve esnaflarımızla temaslarımız oldu. Birincisi, Edirne'nin turizm gelişmesinden tüm esnaflarımız çok memnun. İkincisi, Edirne'de önümüzdeki dönem mutlaka ve mutlaka yerli tohum olayını söz verdiğimiz şekilde yapacağız. Eğer bu ülkede bir beka meselesi varsa gerçek bekanın bu olduğuna inanıyorum. Birilerinin dediği koltuk bekası değil, çoluğumuzun çocuğumuzun sağlıklı gıdalarla beslenerek büyümeleri bu ülkenin gerçek bekasıdır diye görüyorum.” şeklinde konuştu.

DEMİR: “PARTİZANCA DEĞİL, ORTAK AKILLA HAREKET EDİYORUZ”
İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir de kuruldukları günden bu yana partizanca değil ortak akılla hareket ettiklerini, CHP ile oluşturulan işbirliğinin güçlerine güç katacağını, ileride gerçekleşecek işler içinde oldukça olumlu bir hareket olduğunu dile getirdi.

GAYTANCIOĞLU: “EDİRNE EMİN ELLERDE”
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise, “İşsizlik ilk defa Cumhuriyet tarihinde rekor kırıyor. Genç nüfus işsiz. Türkiye'nin gerçek sorunu bu, ekonomik sıkıntı. Bu seçimin amacı bize göre Türkiye'nin önünü açma, birilerine göre koltuk bırakmama. Baktığımızda Cumhuriyet kazanımlarının gözümüzün önünde teker teker gittiğini görüyoruz. En somut örneği, şeker fabrikaları. Dolayısıyla Ak Parti Türkiye'nin üretim dinamiklerini bozdu. Ama Edirneliler emin olsun ki; Edirne emin ellerde. Ben Edirne'nin ve Türkiye'nin bu seçimlerde Millet İttifakı'nda rekor kıracağını düşünüyorum.” dedi.

PEKCANLI: “BİZİM ZAMANIMIZ ÇOK KIYMETLİ”

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da, “Edirne'deki adayımıza, bizlere karşı ahlaksızca sataşmalar oluyor. Bunlarla ilgili ne onlara cevap verecek zamanımız, ne de onlarla uğraşacak zamanımız var. Bizim zamanımız çok kıymetli. Bunların hepsini Pazartesi gününe bıraktık. Bunlara harcayacağımız zamanı Edirneli vatandaşlara yakın olmaya tercih ettik. Bu yüzden çok sesimizi çıkarmıyoruz ama Edirne'de olan tüm gelişmelerden haberimiz var. Şu anki toplantıdan sonra herkes kendi bölgesine gidip Millet İttifakı adına çalışmalarına devam edecek.” ifadelerini kullandı.

ÇAKIRLAR: “ÜRETECEĞİZ, İHRACAT EDECEĞİZ VE TASARRUF EDECEĞİZ”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, “İttifak söylentisi realite olunca bazı insanlar rahatsız olmaya başladılar. Ülkenin genel gidişatının, ekonomik olarak da, eğitim olarak da iyi gitmediğini sağır sultan bile biliyor. Yani sokaktaki, pazardaki herhangi bir arkadaşı çevirsek, ‘Nasıl görüyorsunuz gidişatı?’ desek, iyi olmadığını söyleyecektir. Peki çaresi ne? Bir ülkenin ekonomisinin, gelişmişliğinin, kalkınmışlığının örnekleri çok fazla değildir. Eğer bir ülkede üretim yoksa, üretimden dolayı katma değer yaratılıp ihracat yapamıyorsanız ve tasarruf edemiyorsanız, o ülkenin ekonomisinin düzelmesi mümkün değildir. Üreteceğiz, ihracat edeceğiz ve tasarruf edeceğiz.” şeklinde konuştu.

GÜRKAN: “KIRMIZI KART PAZAR GÜNÜ VERİLECEK”

Konuşmaların ardından Edirne’de yapılan bazı anket sonuçları konusunda sorulan soruya Başkan Gürkan, “Anketlerin tadı kaçtı. Tabii ki anket yaptırdık, yaptırıyoruz. Ama bildiğim kadarıyla artık anket açıklamak yasak. Diğer taraftan olmayan şirketler ve olmayan şirketlerin olmayan anketörleri olmayan anket sonuçlarını açıklıyorlar. Bunu 2014 seçimlerinde de yaşadık Edirne'de. O zaman DSP'nin adayı olan arkadaş bir anket şirketine 80 bin Lira gibi bir para vererek tweet attırmıştı. Şimdi aynı numarayı çekmek istiyor. 2014'te çok güzel bir afiş vardı; 'Edirne halkı ihaneti affetmez' diye. Bence doğru. Dünya'da herkesi kandırmaya çalışabilirsin ama artık herkes teknolojiyi kullanmasını biliyor. Anketleri hepimiz görüyoruz. Rakamlara bakıyorum, sahaya halka bakıyorum onunla, o anket sonucu örtüşmüyor. Bunun örtüşmediğini geçen seçimde de gördük. Bahsettiğiniz arkadaş geçen seçimde de 45 bin oy alıp kazanıyordu ama 9 bin 500 oy aldı. Şimdi göreceğiz, gerçek anket Pazar günü. Bizim burada rakibimiz Adalet ve Kalkınma Partisi, biz onunla yarışıyoruz.”Tabi bazıları da CHP’lilerin ya da İYİ Partililerin kafasında bir algı oluşturarak oyları bölerek aradan AK Parti’yi çıkartmaya çalışıyorlar. Çok çeşitli söylentiler var. İşte para mevzuları, şunlar bunlar var. Birçok söylenti piyasada dolaşıyor. Bunların hangileri doğrudur, hangileri yanlıştır bilemem. Edirneliler bu tür manipülatif olaylara gelmeyeceklerdir. Birliği, dirliği, huzuru, çocuklarının geleceğini, adil ve huzurlu bir şehirde yaşama arzularını, kişisel öfkelerine, hırslarına kurban etmeyeceklerdir. Edirneliler sağduyulu, Atatürkçü, demokrat insanlardır. Pazar günü oylarını kullanacaklardır. Oylarını kullanırken de ülkeyi bu kadar büyük geçim derdine sokan, adaletle ilgili tüm kafalarda soru işaretleri oluşturan mevcut iktidara gereken kırmızı kartı Pazar günü vereceklerine yürekten inanıyorum. Birilerine yama olmaya çalışan, birilerine ön açmaya çalışan, birilerine yamaklık yapanlar gerekli cevabı alacaklardır. Bundan yüzde yüz eminim.” şeklinde cevap verdi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.